Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Yaz Okulu Hizmet Puanı (11 Ağustos 2022)

Daire Başkanı Bakan a. Serkan Kocabaş imzalı resmi yazıda ''2021-2022 eğitim öğretim yılı yaz döneminde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve Yaz Okullarında görev alan öğretmenlere hizmet puanı verilip verilmeyeceği ve hizmet puanı verilecek ise MEBBİS'te işlenecek kısım konusunda tereddüte düşüldüğü 10 Ağustos 2022 tarihli ve E-67173906-903.99-54962534 sayılı yazınız incelenmiştir.

Bu bağlamda; Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu hükümlerince yapılmakta olup; Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2. maddesinin 5. bendinde; ''Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında fiilen ders okutan veya yönetim görevini yürüten eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda görev yaptıkları her ay için 0.5 puan eklenir.'' hükmü yer almaktadır. Yaz okulları kapsamında açılan kurslar da Destekleme ve Yetiştirme Kursu kapsamında açıldığından Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında değerlendirilebileceği mütalaa edilmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.