Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Yaz Tatili Geç Mi Başlayacak?

KamuMeb.net - Öğrenciler, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime başlayacak. Uzaktan eğitimin detaylarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaz tatili konusuna ilişkin de bir açıklama yapmayı ihmal etmedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''biz sınavlar konusunda ertelenmesi konusunda bir karar verecek olursak bizim olasılıklar içinde gördüğümüz bir konu olur. Öğrencilerin gireceği sınavlarda okulların açık olduğu zaman işlenen sorularını sınav paketimiz de var, tüm konuları işleyen soru paketimiz de var. Şu anda bizim erteleme gibi bir konu masamızda yok. Bilim Kurulu ile bağlantılı olarak değerlendiriyoruz. Her koşulda tedbirimizi almamız gerekiyor. 

Uzaktan eğitim ile alınan yeni verilecek konular sınava dahil olmayacak, yüz yüze eğitimde alınan konular sınava dahil olacak. Sadece okul açıkken işlenen konulardan sınav olacak. Uzaktan eğitim için her bir sınıf için her bir ders için olacak. Uzaktan eğitim ile sadece ders olmayacak sanatsal, eğlenceli etkinlikler de olacak. Öğrenciler bu dersleri izlerlerse ve erişmek isteyeceği her içerik EBA'da var. Sadece uzaktan eğitimle beklentiler karşılanamaz. 20 dakikalık dersler olacak, öğretmenler anlatacak.'' dedi.

''Yaz tatili geç mi başlayacak?'' şeklindeki soruya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''her türlü senaryo ile ilgili çalışmamız var. Her türlü çalışmamız ve altyapımız var. Hayat devam ediyor, sükunet içinde, tedbirlerimiz alarak gereğini yaptığımız kanaatindeyim. Her hafta etkinlik önerileri yayımlıyoruz. Okulun açıldığı ilk gün teneffüs 40 dakika olacak.'' dedi.

Meslek liselerinde maske üretimine başladıklarını, maskeleri piyasaya göre çok ucuza ürettiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamalarıyla ilgili bir takvim açıklanacağını belirtti.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.