Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Yeni Bir Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

Candaş Tolga Işık, ''Şu anda binlerce, kıymetli öğretmenleirn mesajlarından diğer mesajları Mehmet Bey'e soramıyorum. Aslında haklısınız söylediğiniz şeyde. Ama sayın Uçum'un Milli Eğitim'le hiçbir alakası yok. Ben size sorayım ama izin verin diğer soruları göreyim. Yine de soorayım. Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı soruluyor. Ben daha önce de sordum ben sorduğumda üzerinden 1 ay geçiyordu şimdi 71 gün geçiyor. Hala o öğretmenlerin atamaları yapılmadığı için değerli öğretmenler bunu size sormamı istiyorlar. Sizin de yetki alanınız olmadığı için saçma bir şey yaptığımızın farkındayım. Milli Eğitim Bakanına söyler misiniz?'' dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum, ''Tabi söylerim. Ben hukukçuyum ve uzmanlık alanım hukuk. Eğitim öğretim ile ilgili ayrı kurul var. MEB Bakanı var. Sayın Cumhurbaşkanı var. Eğer bir plan varsa açıklamışlardır. Devlet bu durumun planlamalarını yaptığında zaman yönetimini de yapar. Bir söz Cumhurbaşkanının ağzından çıktıktan sonra planlama başlar. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda bir gelişme olursa kamuoyu ile paylaşır.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum, ''Milli Eğitim Bakanımız açıkladı. Devlet bu tarz planlamaları yaptığında zaman planlaması da yapar. Cumhurbaşkanının, bakanın ağzından bir laf çıktıktan sonra artık onun uygulama süreci yönetilir. Ordan geriye dönüş söz konusu olmaz.'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kişisel sosyal medya hesabından öğretmen ataması konusunda ''Öğretmen atamalarında sadece son on yıl bile dikkate alındığında hükümet çok önemli bir istihdam gerçekleştirmiştir. 2012’den bu güne #433Bin öğretmen ataması yapılmıştır.Bu hakikaten takdir edilecek bir sayıdır.Fakat yeni bir atamaya da ihtiyaç vardır Okullardaki acil öğretmen ihtiyacı, her yıl ortalama 60-80 Bin arasında ücretli öğretmenle karşılanmaktadır. 2018 yılında 145 bin civarında olan öğretmen ihtiyacı,2022 yılı itibarıyla 100 Bin civarındadır. Yeni öğretmen ataması güzel bir adım olur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistem içerisindeki öğretmen ihtiyacını karşılanmaya yönelik hesaplamalar yapması, buna bağlı olarak yeni atama için adım atması,memnuniyet üretecek ve dört gözle atama bekleyen meslektaşlarımızın destek ve duasını alacaktır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.