Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı İçin 40 Bin Atama Daha Yapılmalıdır

KDV ve ÖTV'nin sıfırlanması gerektiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “hatta ihtiyaç sahibi aileler için öğrencilerimize ücretsiz temin de sağlanmalıdır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Öyle görünüyor ki, uzaktan eğitim bir süre eğitim hayatımızın parçası olacak. Hükümet, öğretmen ve öğrencilerimizin kişisel bilgisayar ve uzaktan eğitim araçlarına kavuşması için tedbirler almalıdır. Bu adımlardan bir tanesi de KDV ve ÖTV sıfırlamasıdır. Hatta ihtiyaç sahibi aileler için öğrencilerimize ücretsiz temin de sağlanmalıdır. (Nitekim daha önceki yıllarda tablet dağıtımı söz konusu olmuştu). Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu yapacak güçtedir.” dedi.

2020 yılı sone ermeden 40 bin öğretmen ataması daha talep eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “1 Eylül’de 20 bin öğretmen ataması yapıldı. Böylece 2020 yılı içinde 40 bin atama yapılmış oldu. Türk Eğitim-Sen olarak 81 ilde 81 bin ücretli öğretmen görevlendirildiğini, bu nedenle en azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasının gerekli olduğunu söylemiştik. Dolayısıyla 40 bin atamaya ilaveten yeni eğitim-öğretim yılı için 40 bin atama daha yapılmalıdır. Eğitimde yaşanan tahribatı onarmamız için derslik, materyal ve öğretmen açığın gidermemiz lazım. Bu noktada Hükümetin devletin bütçe imkânı zorlayarak, MEB’e ek bütçe tahsis etmesi gerekiyor.” dedi.

Öğretmenlerimizin uzaktan eğitim sürecine hızlı bir şekilde adapte olduğunu, eğitim fakültesinde uzaktan eğitim ile ilgili hiçbir eğitim almamalarına rağmen süreci başarıyla yürüttüklerini söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Öğretmenler bunu da kendi gayretleri ve kişisel becerileri başardılar. Süreci hiçbir destek almadan yürüttüler. Olabildiğince harika yürüttüler. Öğretmenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Salgının en yoğun olduğu dönemde öğretmenlerimizin elini taşın altına koyarak, Vefa Destek Gruplarında yer aldığını, kapı kapı gezerek vatandaşlara hizmet ettiklerini, otogarda kimlik kontrolü yapmak için dahi görevlendirildiğini, Mahalle denetim ekiplerinde, filyasyon ekiplerinde görev aldığını da bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bu nedenle öğretmenlere yöneltilen eleştirileri kabul etmiyorum. Bu eleştiriler kul hakkına giriyor. Canla, başla görev yapan tüm öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sınavı başarıyla geçtiler. Kimse öğretmenlere ‘bilgisayarınız var mı?’, ‘internet kotanızı aşıyor musunuz?’, ‘canlı ders yapıyorsunuz ama siz bilgisayarı kullandığınızda çocuğunuz ne yapıyor?’, ‘herhangi bir eksiğiniz var mı?’ diye sormadı. Öğretmenler salgın sürecinde çok önemli sorumluluklar aldı. Toplum olarak öğretmenlerin itibarına sahip çıkmalıyız” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.