Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Yetim Öğrenciler İçin MEB ve Kızılay El Ele

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, ''Kızılayın, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanındaki arkadaşlarımızla koordineli olarak çocuklarımızın kariyer planlamasında, psikososyal destek çalışmalarında ve her türlü rehberlik faaliyetinde iş birliği yaparak öncülük etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.'' dedi.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, ''Bakanlık olarak biz rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızla beraber 7-18 yaş arasındaki çocuklarımıza hem öğretim hem mesleki gelişim hem de kariyerlerine yönelik yönlendirmeler yapacağız. Bu kapsamda yapılacak işin hayırlı olacağına inanıyoruz. Bu protokol sayesinde yetimlerimize, devlet olarak, Kızılayımız olarak, Millî Eğitim Bakanlığı olarak el uzatmış olacağız.'' dedi.

Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürü İbrahim Altan, ''Yetim çocuklarımızla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılarken Bakanlığımız da bu çocuklarımızı hayata hazırlama, bu çocuklarımızın mesleki kabiliyetlerini ortaya çıkarıp mesleklerini seçme noktasında rehberlik edecektir. El birliğiyle hayırlı, bereketli ve güzel ülkemizin geleceğine katkıda bulunacak bir çalışmamız olacaktır." dedi. İş birliği protokolüyle 20 il için 20 rehber öğretmen/psikolojik danışman koordinatör olarak belirlenerek kendilerine yapacakları çalışmalar için eğitimler verilecektir. Yazılım oluşturularak da öğrencilerin ihtiyaçları ve gelişimleri izlenerek her birey için yapılan çalışmalar sistemli bir şekilde takip edilecektir. Kızılay yetim sorumlusu ile koordinatör rehber öğretmen/psikolojik danışman tarafından öğrenci için yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmalar iş birliği içerisinde yürütülecektir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.