Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

YKS Stadyumlarda Mı Yapılacak? ÖSYM Başkanı'ndan Açıklama

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 27-28 Haziran'da yapılması planlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlıklarını anlattı. Sınavın ayrıntılarını A Haber'e açıklayan ÖSYM Başkanı Aygün, sınava girerken maske ve dezenfektanın adaylara dağıtılacağını belirtti. açıklama yaptı. Aygün ayrıca, 'YKS stadyumlarda yapılacak mı?' Dedi. Soruyu da yanıtladı.

ÖSYM Başkanı Aygün'ün açıklamasından satır başları:

MASKE DAĞITILACAK MI?

Adaylara görevlilerimiz tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacaktır. İsteyen adaylar kendi maskeleriyle de sınava girebilecekler. Dezenfektanını yanlarında getirebilecekler. Salonlar ise sınav süresince havalandırılacaktır.

SINAVDA SOSYAL MESAFE NASIL SAĞLANACAK?

Bina girişinde ve içinde adaylarımızın sosyal mesafeyi korumalarını sağlamak için sınav görevlilerimiz tarafından yönlendirilme yapılacaktır. Sınav salonlarında oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacaktır. Salon kapasitesine oranla geçen yıllara göre salonlardaki aday sayısı daha az olacak. Bina ve salon sayısı artışına oranla görevli sayısı da artacak.

YKS STADYUMLARDA MI YAPILACAK?

YKS yaklaşık 2 buçuk milyon adayın gireceği büyük bir sınav. Bu yoğunlukta adayın aynı anda 188 merkezde sınava gireceği düşünüldüğünde; stadyum ve açık havada yapılması her açıdan mümkün gözükmemektedir. Dolayısıyla sınav, okullarda ve üniversite binalarında yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.