Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Yoğunlaştırılmış Eğitim Not Girişleri (25 Ekim 2021)

Genel Müdür Bakan a. Nazan ŞENER imzalı resmi yazıda "Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 63 üncü maddesi kapsamında 10 ve 11 inci sınıftaki eğitimlerini tamamlayarak işletmelerde mesleki eğitimlerini yoğunlaştırılmış olarak gören öğrencilerin 2020-2021 ve 2021-2022 eğitim öğretim yıllarına ait "İşletmelerde Mesleki Eğitim" dersi not girişlerinin yapılamadığı Bakanlığımıza gelen yazılardan anlaşılmaktadır. 

Ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle Mayıs-Eylül 2019 tarihleri arasında 10 veya 11 inci sınıfı tamamlayan öğrencilerin yoğunlaştırılmış eğitimi yapmış sayıldıkları dikkate alınarak; Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yoğunlaştırılmış eğitim" başlıklı 63 üncü maddesi ile "Olağanüstü durumlarda sınıf geçme ve öğrenci başarısının değerlendirilmesi" başlıklı EK MADDE 2 de ifade edilen hükümlere göre e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki gerekli güncelleme işlemleri Bakanlığımız Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce tamamlanmıştır.

Buna göre; 2021-2022 eğitim öğretim yılında işletmelerde mesleki eğitimlerini tamamlayan, dosya puanı ve beceri sınavı puanına göre ilgili dersin başarı durumu tespit edilen 12 nci sınıf öğrencilerinin aktif dönem not girişlerinin ilgili okul müdürlüklerince 31 Ekim 2021 tarihine kadar e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde yapılması gerekmekte olup söz konusu not girişlerinin tamamlanmasını takiben herhangi bir mağduriyet yaşanmaması amacıyla 12 nci sınıf seviyesine girilen notların 11 inci sınıf seviyesine aktarım işlemi Bakanlığımızca yapılacaktır.

Ayrıca beklemeli durumda olanlarda geçmiş döneme not girişi yapılacağından adı, soyadı, T.C. Kimlik Numarası ve dosya puanı ve beceri sınavından elde edilen puanın excel tablosuna hazırlanarak gönderilmesi halinde Bakanlığımızca not girişleri yapılarak gerekli günceleme işlemi yapılacaktır. Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.