Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Yoğunlaştırılmış Eğitimde Dinlenme İzninin Kullanılması (5 Nisan 2021)

Genel Müdür Bakan a. Kemal Varın Numanoğlu imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüze bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sektörün özelliği, çalışma ve kapasite durumu ile okul ve iklim şartları da dikkate alınarak yılın belli zamanlarında faal olan ilgili alanlarda öğrenim gören öğrencilerin beceri eğitimlerini işletmelerde yoğunlaştırılmış olarak görebildikleri bilgilerimizdir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 63'üncü maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkrasında ''3) Öğrencilerin okulda veya işyerinde görecekleri eğitimin tarihleri belirlenirken, her iki birimdeki eğitime ortalama altışar aylık zaman ayrılır. Bu süre, ihtiyaç duyulması halinde valilikçe değiştirilebilir. Ancak, genel olarak öğrencilerin bir öğretim yılında kesintisiz olarak Ekim Ayı'nın ilk haftası ile Nisan Ayı'nın ikinci haftası arasındaki dönemde okulda, dinlenme izinleri dışındaki diğer zaman diliminde işletmelerde mesleki eğitim görmeleri esastır.

(4) 10'uncu ve 11'inci sınıflarda derslerin kesildiği tarihle beceri sınavı sonrasında öğrencilere ikişer haftalık dinlenme izni verilir.'' hükmü yer almaktadır.

Ülkemizde COVID-19 salgınının yayılımının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla Cumhurbaşkanlığı, Bakanlığımız ve ilgili birimlerin talimatları ile eğitim ve öğretime ara verildiği, işletmelerde yapılması gereken mesleki eğitim uygulamalarına geçen yılda da öğrenci gönderilemediği dikkate alınarak, ilgili alanlardaki öğrencilerin mesleki derslerdeki aksaklıklarının giderilmesi, sektörün faal olduğu sürede azami derecede eğitimin gerçekleştirilmesinin faydalı olacağı Bakanlığımızca değerlendirilmiştir.

Buna göre; söz konusu okulların protokol kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın, yoğunlaştırılmış eğitim yapılan özellikle Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Eğlence Hizmetleri alanlarında öğrenim gören öğrencilerin, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde ikişer haftalık dinlenme izin sürelerinde; işletmenin talebi, öğrenci/velinin istemesi halinde diğer izin haklarının saklı kalması ve söz konusu durumun ''Milli Eğitim Bakanlığı İşletmelerde Mesleki Eğitim/Staj Sözleşmesi''nde kayıt altına alınması şartıyla işletmelerde beceri eğitimlerine devam etmeleri Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.