Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Yönetici Atamada Mülakat TBMM'ye Taşındı

11 Mart 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'ye sunulan soru önergede "Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün de dediği gibi "Bir şey yerinde duruyorsa geriye gidiyor demektir!" sözü eğitim sistemimizin temel esasını oluşturmalıdır. Ancak özellikle yönetici atama süreçlerinde yaşanan keyfiyet ve mülakat süreçleri eğitim camiası tarafından yoğun tepkiyle karşılanmış, eğitimcilerimizin motivasyonunu ve verimini olumsuz etkilemiştir." açıklamasına yer verildi.

Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN'a ait soru önergesinde "Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizin tamamı tarafından tepkiyle karşılanan Eğitim Yöneticiliği belirleme sürecinde büyük sorun teşkil eden mülakat uygulamasından vazgeçecek misiniz? Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nin değiştirilmesi yönünde Bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır? Her yönetmelik taslağında, sürecin en aktif aktörleri olan öğretmenlerce mülakatın kaldırılması hususunda yoğun görüş belirtilmesine rağmen neden eğitim emekçilerinin bu görüşleri dikkate alınıp mülakat (sözlü sınav) kaldırılmamaktadır?" soruları yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.