Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Yurt Dışında Görev Alacak Okutman ve Öğretmenlerin Sınav Bilgileri Paylaşıma Açıldı

YURT DIŞINDA GÖREVLENDİRİLECEK ÖĞRETMENLER İÇİN YAPILACAK SINAVLAR

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenler, “Mesleki Yeterlilik Sınavı” ile “Temsil Yeteneği Sınavı” olmak üzere iki aşamalı bir sınava tabi tutulacaklar.

Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adaylar İçin

a) Bu Kılavuzun 3.6.’ncı maddesinde belirtilen evrakları 16-20 Mart 2020 tarihleri arasında toplu olarak “Devlet Mahallesi Atatürk Bulvarı No:98 6. Kat C Blok 06648 Millî Eğitim Bakanlığı Bakanlıklar / Kızılay / ANKARA” adresine göndermek (Mesleki Yeterlilik Sınavı sonuçlarına göre Temsil Yeteneği Sınavına girmeye hak kazanan adayların listesi il millî eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.),

b) Taşrada okul/kurum müdürlükleriyle il millî eğitim müdürlüklerince yapılacak işlemler, merkez teşkilatında adayların kadrolarının bulunduğu birimlerce yapılacaktır.

3.1. Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Sınav Konuları

a) Adaylar, hizmetin gerektirdiği mesleki yeterliliğin tespiti için yazılı olarak yapılacak “Mesleki Yeterlilik Sınavına” tabi tutulacaklardır.

b) Mesleki Yeterlilik Sınav konuları, soruların konulara göre ağırlıkları ile puan değerleri aşağıda belirtilmiştir:

I Türkçe ( Türk Dili ve Edebiyatı, Dil Bilgisi ve Anlam Bilgisi vb.) 25 Puan

II T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Türk Tarihi, Türk Kültür ve Medeniyeti, Türkiye Coğrafyası, Vatandaşlık Bilgisi vb.25 Puan

III Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Mevzuat *(657 sayılı DMK’nın 1. Kısmı ile 4. Kısmın 7. Bölümü, ) 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 5682 sayılı Pasaport Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 6.  Kısmın 10. Bölümü (Millî Eğitim Bakanlığı), 05/06/2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 25 Puan

IV Genel Kültür (Güncel Bilgiler, Uluslararası Kuruluşlar, Ekonomi vb.) 25 Puan

T O P L A M : 100 Puan

3.5. Temsil Yeteneği Sınavı, Sınav Konuları ve Değerlendirme

a) Temsil Yeteneği Sınavı, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu tarafından sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.

b) Temsil Yeteneği Sınavına girecek adayların sınav tarihleri http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

c) Temsil Yeteneği Sınavına alınan adaylar, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunda yer alan her kurum temsilcisi tarafından aşağıda belirtilen konu başlıkları ve puan değerleri üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir. Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu üyelerince ayrı ayrı takdir edilen değerlendirme puanlarının aritmetik ortalaması alınarak her adayın Temsil Yeteneği Sınav puanı belirlenecektir.

d) Temsil Yeteneği Sınavının baraj puanı 70’tir.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Mesleki Yeterlilik Sınavı ile Temsil Yeteneği Sınavı sonuçları www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.