Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu emeklilikte yaşa takılanlar BİM 23 Nisan 2024 Aktüel Ürünler

Yüz Yüze Daha Mutlu Ders İşleniyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğretmenlerimiz elbette sınıflarında öğrencileriyle yüz yüze çok daha mutlu ders işliyorlar. Ama meslektaşlarımda herhangi bir motivasyon kaybı yok, inanın. Salgının neden olduğu olumsuzlukları bir avantaja dönüştürmek, eğitimde fırsat adaletini sağlamak için tüm paydaşlar uyum içinde, aynı hedefe kilitlendik. Bu dönemde toplum olarak okulun ve öğretmenlerin hayatımızda ne kadar vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu bir kez daha anladık. Öğretmenlerimiz bu süreçte dijital becerilerini çok hızlı geliştirdiler." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Özel yetenekli öğrencilerin eğitimi bizim için “milli” bir meseledir. Öncelikle öğrencilerimize güncel gereksinimler doğrultusunda, yeteneklerine uygun, proje tabanlı, disiplinler arası, zenginleştirilmiş, farklılaştırılmış öğretim programları uyguluyoruz. İleri düzeyde öğrenme ortamları sunmak amacıyla yeteneklerine uygun ve tematik atölyeler oluşturuyoruz. Türkiye’nin önde gelen kurum, kuruluş, üniversite ve sivil toplum örgütleri ile imzaladığımız iş birliği protokolleri kapsamında okul dışı öğrenme ortamlarında tecrübe kazanmalarını, kurumların imkan ve deneyimlerinden faydalanmalarını sağlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin eğitiminde önemli role sahip olan öğretmenler ve aileler için de çalışmalar yürütüyoruz. Son olarak Bilim ve Sanat Merkezlerinden mezun olan öğrencilerimiz ile halihazırda eğitimine devam eden öğrencilerimiz arasında buluşmalar düzenleyerek deneyimlerini aktarmalarını sağlıyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.