Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Yüz Yüze Eğitim Nasıl Olacak? Okul Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime dair "eğer iller ve kategoriler belli olduğunda o zaman Milli Eğitim Bakanlığı takipte ama valilerimiz de kendi illeri ile ilgili tedbirleri alacaktır. Tüm iller için 2 mart geçerli ancak sağlık Bakanlığı’nın son 7 gün için ortaya çıkaracağı vaka sayıları hangi ile kaç vaka var bunların belirlenmesi ile diyelim ki çok yüksek riskli iller söz konusu valiliklerce o ilde 2 Mart’ta da açmayabilirler. Çünkü yerinde karar bunu gerektiriyor. Biz valilik olarak böyle bir tedbiri ön gördük diye bir karar alabilirler. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmıştı, bu süreç içerisinde de valilerimiz kendi illeri ile ilgili 7 gün içerisinde ortaya çıkan tablolar ilan edildikçe açıklamalarını yapacaklar." açıklamasında bulundu. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamasının devamında "okul sınavları ile ilgili bu süreçte illeri bilgilendirmek için ortaya koyduğumuz bazı açıklamalar ve genelgeler var. Kimi zamanda bu genelgelerin maddelerinin arasına bir yazı sıkıştırıp Milli Eğitim Bakanlığı söyle bir karar aldı diye yayılmasına çalışan kesimler var. Bunu bir şekilde yapıyorlar. Bu kez okul başarı puanının kaldırıldığına ilişkin bir madde eklenmiş başkaları tarafından, dolayısıyla asılsız bir haber. Okul başarı puanı ÖSYM ile ilgili bir konu. Milli Eğitim Bakanlığı ben bunu kaldırdım Yüksek Öğretime giriş böyle olacak demiyor. Ama onu oraya yerleştirip dağıtmaya çalışmışlar. 2 Mart gündeme gelince illerdeki sınavlarla ilgili bir tedbir almak gerekti. Diyelim ki 3 Mart’ta yada 4 Mart’ta bir ilimiz okulların kapatılması konusunda bir karar alırsa o zaman sınavlarla ilgili de bir karışıklık olacak. Bunun önüne geçebilmek için 8 Mart tarihinden başlamak üzere illerin durumuna göre karar vereceğiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.