Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Yüz Yüze Eğitim ve Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Çok değil 2 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonrasının Türkiyesi bugünden çok daha ileri olacaktır. 84 milyon insanımızın her birine güveniyoruz. Sizlerin de bizlere güvenmesini diliyoruz. Koronavirüs salgını yeni varyantlarla insanlığı tehdit etmeye devam ediyor. Şimdi salgın omicron varyantı ile kapımıza dayandı. Her ne kadar hastaneye yatış, vefat sayılarımızda endişe edici bir durum gözükmüyor. Yerli ve milli aşımız TURKOVAC'ımilletimizin hizmetine sunduğumuz dönemde salgına karşı çok daha etkin ve hızlı korunma araçlarına sahibiz. Temizlik, maske, mesafe üçlüsünden oluşan salgın tedbirlerine riayet hususunda biraz daha sabır, biraz daha dikkat istiyorum.

TURKOVAC'ın kademe kademe ülke genelinde hizmete sunulduğu dönemde, tereddütlü olan vatandaşlarımızın hızla aşılarını yaptıracaklarını veya tamamlayacaklarına inanıyorum. Dünyanın salgında okuların ilk açılması, son kapatılması yerler konusunda mutabık kaldığını görüyoruz. Öğretmenlerimizin en az 2 doz aşı olmaları bugün itibariyle İngiltere, Almanya ve Fransa gibiülkelerin üzerindedir. Tedbirlere riayet ederek yüzyüze eğitime devam edeceğiz.

Hükümetlerimiz döneminde sayılarını 500 binlerden 1,2 milyonlara ulaştırdığımız öğretmenlerimizi desteklemeyi de sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin mesleki gelişmelerine önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl bakanlığımızın düzenlediği eğitimlere yüzde 134'lük artış oldu. Öğretmen başına 93,4 saatlik eğitimi ile son 5 yılın en yüksek seviyesini yakaladık.

Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle ülkemizde kütüphanesiz okul bırakmadık. Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili hazırlık 2021 yılının son günü Meclise teslim edildi. Bu kanun çıktığında Türkiye eğitim, öğretim tarihinde büyük bir adım atmış olacaktır. Aralık ayında mesleki eğitim kanununda iki önemli değişiklik yapıldı, Üçüncü yılın sonunda kalfaların aldıkları ücreti iyileştirerek asgari ücretin yarısı kadar ücret alabilmelerini sağladık. Bu düzenlemeler öğrenci sayılarına hemen yansıdı.

Hedefimiz bu yılsonuna kadar mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısını 1 milyona çıkarmaktır. Mesleki eğitim üzerinden istihdamı arttırırken 28 Şubat katsayınrın mirası olan yetişmiş eleman bulamama sorununu tarihin çöplüğüne atıyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.