Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Yüz Yüze Eğitime Başlanılması (17 Mayıs 2021)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda "Ülkemizde Covid-19 salgın vakalarının azaltılması ve salgınla mücadele kapsamında 17 Mayıs - 01 Haziran 2021 tarihleri arasında kademeli normalleşme dönemi başlatılmıştır. Bu kapsamda örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uzaktan veya yüz yüze yapılacak eğitim faaliyetleri belirlenmiştir. Ancak hayat boyu öğrenme kurumlarında verilen hijyen eğitimi, üretim ve istihdama yönelik kurs faaliyetlerinin yüz yüze eğitim şeklinde devam etmesi önem arz etmektedir. Buna göre kademeli normalleşme döneminde hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. Hayat boyu öğrenme kurumlarında verilen tüm kurslar, 18 Mayıs - 01 Haziran 2021 tarihleri arasında hafta içinde yüz yüze eğitim şeklinde devam edecektir.

2. Kurslar, 07.00 ile 21.00 saatleri arasında günlük çalışma süresi aynı kurstan en fazla sekiz ders saati olacak şekilde uygulanacaktır.

3. Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları hafta içi ve hafta sonunda yapılabilecektir. Bu kapsamdaki kursiyer, öğretmen ve eğitim çalışanlarının salgın kısıtlamasından etkilenmemesi için gerekli kolaylık valiliklerce sağlanacaktır.

4. Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve olgunlaşma enstitülerinin yüz yüze alan derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecektir.

5. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 3. dönem sınavları için Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri, 17 Mayıs 2021 tarihinden 18 Haziran 2021 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılacaktır.

6. Olgunlaşma enstitülerinin araştırma, tasarım ve üretim, tanıtım ve pazarlama bölümlerinde görev alan öğretmenler ile tema/projede görevli olan usta öğreticiler çalışmalarına kurumlarında devam edecektir.

7. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzunda belirtilen şartlara uyulacaktır.

Kursiyer, öğrenci, eğitici ve kurum yönetimlerinin konu ile ilgili olarak bilgilendirilmesi ve Bakanlığımızca yeni bir açıklama yapılıncaya kadar eğitim öğretim faaliyetlerinin yukarıdaki esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.