Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Yüz Yüze Eğitime Kararlı Şekilde Devam Ediliyor

Yüz yüze eğitime kararlı şekilde devam edildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''En az bir doz aşı olmuş öğretmen oranı bugün itibarıyla yüzde 94'e ulaştı. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 90, en az üç doz aşı olmuş öğretmen oranımız da yüzde 53. Yani bir de aşı olmayıp bağışıklık kazanan öğretmen oranını dikkate aldığımızda aslında eğitim sistemimizdeki 1,2 milyon öğretmenimizin hemen hemen tamamı en az 2 doz aşısını tamamlamış bulunmakta. Onun için inşallah, kararlı şekilde bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz.

Hakikaten onlar sadece maskeleriyle ders anlatmadılar, aşı oranlarını yüksek tutarak tüm topluma örnek teşkil ettiler. Öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz, kendilerine müteşekkiriz.'' dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Düzce Valiliğindeki İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada ''Bugün 200 milyonluk ilave yatırımı Düzce'mize kazandırmış oluyoruz. Yani mevcut yatırımı 350 milyona çıkarmış oluyoruz." diyen Özer, "Düzce'de güçlendirme çalışmaları kapsamında çok sayıda okul binamız var. Ondan kaynaklanan ikili eğitimler var. 2022 yılı itibarıyla güçlendirmelerin tamamı bitirilmiş ve ikili eğitim okullarının tamamı da ortadan kalkmış olacak.

3 yaştaki mevcut yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50'ye, 4 yaştaki yüzde 35 olan okullaşma oranını yüzde 70'e ve 5 yaştaki yüzde 78 olan okullaşma oranını da yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz 2022 yılı sonu itibarıyla. Dolayısıyla tüm Türkiye sathında 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfını hizmete alacağız. Bugün itibarıyla 86 anaokulunu ve 7 bin 500 ana sınıfını hizmete aldık. 5 yaştaki okullaşma oranını tüm Türkiye sathında yüzde 78'den yüzde 90'a çıkarmış olduk.

İlimize, bu yatırımlara ilave olarak yeni 18 anaokulu yapacağız. Bunun 10'unu merkezde, birini Akçakoca, ikisini Cumayeri, birini Çilimli, birini Gölyaka, birini Gümüşova, birini Kaynaşlı ve birini Yığılca'da yapacağız. Bunlara ilave olarak merkezde 24 derslikli yeni bir ilkokul yapacağız. Yine merkezde 24 derslikli anaokulu yapacağız. Yine Dikmenli'de 8 derslikli ilkokulu da yatırım programına bugün itibarıyla dahil etmiş olacağız.

Erişimlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin ilçeden merkeze, ilçeler arası hareketlerini minimuma düşürüp mümkün olduğunca öğrencilerin bulunduğu yerlerde bilim sanat merkezlerini açamaya çalışıyoruz. Düzce'mizde bir sanat merkezi vardı, bugün 3 tane daha merkez açma kararı aldık. İki merkezde ve bir Akçakoca'da.

Sadece belediyecilik hizmeti olarak değil, aynı zamanda bizim eğitimde Düzce'deki en önemli paydaşımız Sayın Belediye Başkanımız. Yeni okulların yapılmasında, mevcut okulların içlerinin donatılmasında belediyemizin çok büyük katkısı var. Hem şahsım ve hem de Milli Eğitim Bakanlığı adına Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Buradaki güzel uyumla Düzce'deki eğitim çok daha iyi noktalara gelecek. Burada uyumun çok önemli bir karşılığı var. Bir ilde gerçekten uyum olduğu zaman yatırımlar bereketli oluyor. Düzce bunun en güzel örneklerinden bir tanesi.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.