Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Yüz Yüze Telafi, Tamamlama ve Uyum Eğitimi Tarihi Belli Oldu

Uzaktan eğitimin 19 Haziran 2020 tarihinde sona erdikten sonra öğrenciler ve veliler nasıl bir yol izleneceğini merak ediyordu. Sonunda beklenen açıklama geldi.

Resmî eğitim ve öğretim kurumlarıni kapsayan yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

Buna göre Yüz Yüze Telafi, Tamamlama ve Uyum Eğitimi, 31 Ağustos 2020 tarihinde Pazartesi günü başlayacak ve üç hafta sürecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; telafi eğitimlerinin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini ifade etti. 

Böylece öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşılmış olunacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceklerini belirtti.

Telafi Eğitimine ilişkin takvim yayınlandığında duyuracağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.