Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim Uygulamaları (17 Mayıs 2021)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda "Covid-19 salgınının tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizdeki değişen seyri, 2020-2021 eğitim öğretim yılında okullarımızdaki yüz yüze ve uzaktan eğitim uygulamalarında güncel kararlar alınmasını zorunlu kılmış, 26 Nisan 2021 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısında alınan tam kapanma kararı gereği Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 28.04.2021 tarihli ve E-43769797-10.07.01-24784685 sayılı yazısı doğrultusunda Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel tüm eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçilmiştir. Bu süreçte salgının seyrindeki güncel durum nedeniyle, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü itibariyle 1 Haziran 2021 tarihine kadar, İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamalar ve Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin Ek-2 nci maddesi doğrultusunda;

1. Tüm resmî bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı ve özel eğitim anaokulları, özel eğitim anasınıfları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 (beş) gün, günde 6 (altı) etkinlik saati ve bir etkinlik süresi 30 (otuz) dakika olacak şekilde yüz yüze eğitime geçilecektir. Resmî ana sınıflarında ise Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 26.11.2020 tarihli ve 28219185-101.01.01-E.17311375 sayılı yazısındaki esaslar doğrultusunda uzaktan eğitim yapılacaktır.

2. Ortaokul ve imam hatip ortaokulu 8. sınıflara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kursları yüz yüze olacak şekilde yapılacaktır.

3. Diğer tüm resmî ve özel ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında uzaktan eğitime devam edilecektir.

4. Yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında salgının seyrine göre Covid-19 salgın tedbirleri dikkate alınarak il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle yapacakları değerlendirmelere göre yüz yüze eğitim yapan okul ve sınıflarda uzaktan eğitime geçilebilecektir.

5. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, ilköğretim kademesinde eğitim veren özel eğitim okullarında, özel eğitim anasınıflarında ve ilköğretim kademesinde eğitim verilen özel eğitim sınıflarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılacaktır. Bilim ve Sanat Merkezlerinde ise uzaktan eğitim faaliyetlerine devam edilecektir. Özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarına kayıtlı olup evde veya hastanede eğitim hizmetlerinden yararlanan öğrenciler için tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime başlanacaktır. Ayrıca Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda kayıtlı olup evde veya hastanede eğitim hizmetlerinden yararlanan öğrencilerden sadece okul öncesi eğitim kurumlarına devam edenler için yüz yüze eğitim verilecek diğer öğrenciler ise uzaktan eğitim hizmetinden yararlanacaktır. Özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarında öğle arası verilmeyecek olup bir ders saati 30 (otuz) dakika; teneffüsler ise 10 (on) dakika olacak şekilde günde 6 (altı) ders saati yüz yüze eğitim yapılacaktır. Özel eğitim anaokulları ve özel eğitim anasınıflarında ise günde 6 (altı) etkinlik saati süreyle aralıksız yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacaktır. Yüz yüze eğitim dışında kalan ders saatleri ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacaktır. Yüz yüze eğitimle yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılım isteğe bağlı olup devam zorunluluğu aranmayacaktır. 

Öğretmenler tarafından haftada 5 (beş) gün okulda yüz yüze eğitim verildiği için veli isteğiyle okula devam etmeyen öğrenciye ayrıca canlı ders uygulaması yapılmayacak bu öğrenciler dijital platformlara (EBA TV, mobil uygulama vs.) yönlendirilerek bunlardan yararlanmaları sağlanacaktır. Ancak bir sınıftaki tüm öğrencilerin velilerinin uzaktan eğitim için dilekçe vermesi halinde o sınıfa uzaktan-canlı ders yapılabilecektir. 

6. Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla öğrenim gören öğrencilerden okul öncesi eğitime devam edenler için destek eğitim odası eğitim faaliyetleri yüz yüze veya uzaktan eğitimle sürdürülebilecektir. 

Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla öğrenim gören diğer öğrencilerimizin destek eğitim odası eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.

7. Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde yürütülmekte olan rehberlik psikolojik danışma hizmetleri, eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetleri ile BİLSEM genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı değerlendirmelerine devam edilecektir. 

Öğrenci, veli ve okul yönetimlerimizin konu ile ilgili olarak zamanında bilgilendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.