Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

Yüzyüze Eğitime Geçildiğinden Bu Yana Kaç Öğretmen ve Öğrenci Koronaya Yakalandı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "biz bu verileri Sağlık Bakanlığı'ndan günlük alıyoruz. Ancak kendi kararlarımızı alırken veriye dayalı almak için alıyoruz. Bunu ilan etmek için almıyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın verilerini açıklarsak doğru olmaz." dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a gözlemini sorduğunda "Bilim Kurulu ile istişarelere baktığımızda farklı görüşler var. Küçük çocukların okula devam etmesi konusunda daha büyük mutabakat var. Yaş büyüdükçe riskin arttığı noktasında değerlendirmeler var. Farklı görüşler var ama şuna bakmak durumundayız. Dünyada hangi üniversitede, bilim çevrelerinde, DSÖ'de neler söyleniyor. Veriye dayalı bilgiler neler? Biz sadece eğitimsel kararlarımıza katkı sağlasın diye bu araştırmalara bakıyoruz. Biz bu verileri Sağlık Bakanlığı'ndan günlük alıyoruz. Ancak kendi kararlarımızı alırken veriye dayalı almak için alıyoruz. Bunu ilan etmek için almıyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın verilerini açıklarsak doğru olmaz. Bilim Kurulu ile istişarelere baktığımızda farklı görüşler var. Küçük çocukların okula devam etmesi konusunda daha büyük mutabakat var. Yaş büyüdükçe riskin arttığı noktasında değerlendirmeler var. Farklı görüşler var ama şuna bakmak durumundayız. Dünyada hangi üniversitede, bilim çevrelerinde, DSÖ'de neler söyleniyor. Veriye dayalı bilgiler neler? Biz sadece eğitimsel kararlarımıza katkı sağlasın diye bu araştırmalara bakıyoruz." dedi.

Sözlerine "Dünyadaki bilim insanlarının raporlarını dikkatle takip ediyorsunuz. Dünyada bilim insanları sanki başka şey söylüyorlar. Töhmet altında bırakmayalım ama. Tek başına bir sorunu engellemek için radikal önlemleri salık verirseniz başka problemler ortaya çıkıyor." şeklinde devam eden Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın devamında Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, "ortada rakam yok ama sürekli bir korku var. En son ABD'de yapılan araştırmada okullarda oran en altta gözüküyor. Bilim Kurulu üyelerinin arasında farklı bakanları biliyorum. Okulların açık olmasını da düşünenler var. En son araştırmalara bakıyorum. Çok net bir şekilde okullardaki bulaş ve bulaştırma oranı oldukça düşük, en son mutantlarda dahil olmak üzere." dedi.

Sohbete Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a "dolayısıyla kendinizi yalnız hissediyor musunuz?" sorusu ile devam edildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu soruya "bir ekibimiz var sürekli raporlar hazırlıyorlar. Bunları paylaşıyoruz. Türkiye'de işin sağlık kısmı sosyolojisinin yanında ikinci planda gibi görünüyor. Siz meseleye sosyolojik olarak nasıl bakıyorsanız sağlığı da öyle yorumlamaya başlıyorsunuz. Siz eğer toplumsal olayları yorumlamayla ilgili ideolojik anlayışa sahipseniz, sağlıkla ilgili verileri de o ideolojik açıdan değerlendirirsiniz. Türkiye'nin sosyolojisinde bir farklılık var. Düğün, bayram, cenaze vs. Güney Amerika, Akdeniz kuşağına baktığınızda karşılaştırılabilir ülkelere baktığınızda Türkiye çok koruyucu davranıyor. Biz Türkiye'nin sosyolojisini de dikkate alarak, mevcut durumu sağlık açısından dikkate alarak yaklaşımımızı sürdürmeye çalışıyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Akabinde Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "demek ki kapalı tutma stratejisi vakaları önlemelerde çözüm değil. Türkiye'de uzun süre kapalı tutuldu." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.