Öne Çıkanlar Dijital Beceriler MHRS Randevusu Sözleşmeli Personel Sicil Amirleri Yönetmeliği ŞOK 12 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Devredilen Taşınırların Kaydı

2022 Yılı Asgari Ücret Görüşmelerinin Başlayacağı Tarih Belli Oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 1 Aralık 2021 tarihinde yapılacak. Konuya ilişkin açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

Yüz yüze yapılacak toplantısında işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil edecek.

Aralık ayı boyunca yapılacak dört toplantı ile 2022 Yılı Asgari Ücret belli olmuş olacak.

Bilindiği üzere 2021 yılı asgari ücret brüt 4203 lira 56 kuruş, net 2825 lira 90 kuruş idi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücret konusunda Sayın Başkanın (Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay) tavrı çok açık; emeği koruyacak. Asgari ücret, adı üzerinde, Türkçe çok güzel tanımlanmış. Bu rakamın, toplumu tatmin edecek, toplumda adalet duygusunu pekiştirecek, onu güçlendirecek, 'burada işçiler sahipsiz değildir, devlet sosyal devlettir ve buna sahip çıkmaktadır' kanaatini yerleştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Ben de bu anlayıştayım ve Sayın Başkanla bu konuda uzlaşma içerisindeyiz." dedi.

Bakan Bilgin, "Kadına şiddetin medyada görünür hale gelmesini büyük toplumsal değişimin travmaları olarak düşünüyorum. Bunu yeneceğiz. Bunu yenmek mecburiyetindeyiz. Çünkü kadınlar bizim toplumsal hayatımızın görünen ama daha çok da görünmeyen emeğini ortaya koyan insanlardır. Dolayısıyla onların inşa ettiği hayatın problemli olması bu travmanın yaşanmasıyla ilgilidir. Bu travmayı ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Daha eşit, daha özgürlükçü bir toplum yaratmak kadınların emeğiyle mümkün olacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.