Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Fatma AFYONCU Murat Kurum

3600 Ek Gösterge, EYT, Enflasyon ve Emekli Maaşı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Enflasyon fevkalede ciddi boyutlara ulaşmış durumda, yüzde 70'e dayandı. Dünyada da öyle Almanya'da yüzde 30 dayandı. Bunun bir çok sebebi var bir tanesi pandemi, enerji üretiminde artış var ve bizim ülkemizin hazırlıksız yakalanması.

Biz daha nükleer enerjiyi yeni kuruyoruz. Temmuz ayında sadece enflasyona karşı düzenlemeleri yapmayacağız. Emekçilerimizi korumak için pek çok şef yapacağız. Emeklileri de koruyacağız onlar için de hazırlıklar var.

3600 ek gösterge çözümünü bu ay sonunda tamamlayacağız. EYT'liler var hepsi önümüzdeki dosyalar hepsini adım adım çözeceğiz. Kimse merak etmesin kimseyi ezdirmeyeceğiz enflasyon karşında.'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''3600 Ek Gösterge meselesinin çözümünü bu ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Sözleşmeli personel, EYT meseleleri hepsi bizim önümüzde dosya olarak duruyor. Adım adım dosyaları açıyoruz ve çözüme ulaştığımızda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimiz, çalışanlarımız, işçilerimiz, emeklilerimiz endişe etmesinler bizim görevimiz onları enflasyon karşısında da tahribatı karşısında da korumak. Emeğimizin, emeklilerimizin, insanımızın geleceğini düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak benim görevim.'' dedi.

3600 ek gösterge konusunda hemşirelerin de yer aldığı bir düzenleme hazırladıklarını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Temmuz itibarıyla memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yapacaklarını ve alım gücünü artıracaklarını belirtti ve ''Alım gücünü artırmak suretiyle bütün vatandaşlarımızın durumunu iyileştireceğimizin bilinmesini isterim. Bu manada temmuz ayında bütün çalışanlarımızla ilgili, memur ve emeklilerimizle ilgili gerçekten iyileştirici paketlerimizi ve düzenlemelerimizi toplumla paylaşacağımızı ve bu sıkıntıların alım gücünü artırmak suretiyle giderileceğini, bu konuyla ilgili her türlü kanuni düzenlemenin yapılacağını da ifade etmek isterim.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.