Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Asgari Ücrete Ara Zam Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Tüm bu yatırımları, hizmetleri ve destekleri gerçekleştirirken bütçe disiplininden de asla taviz vermedik. Faiz ödemelerinin bütçe içindeki payını azaltırken vatandaşlarımıza da hizmeti sürekli kıldık.

Üretim, büyümek ve istihdam etmek demek; üretimimizin artması, üreticilerimize, iş insanlarımıza vergisel ve kapsamlı teşvikler sunmak demek. Hazine destekli kefalet sistemiyle tüm üretken sektörlerimizi, özellikle de ülke ekonomimizi ayakta tutan KOBİ'lerimizi destekliyoruz. Girişimcilerimizin önünü açıyor ve arkalarında duruyoruz. Esnafımıza, çiftçimize düşük faizle kredi imkanlarını da sağlıyoruz. Bu desteklerimizle birlikte sürdürülebilir büyümenin sağlanmasında önemli bir gösterge olan makine teçhizat yatırımları tam 13 çeyrekten beri sürekli, üst üste artıyor. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın tüm dünyayı derinden sarstığı geçtiğimiz yılda, yüzde 5,6'lık büyümeyle G20 ülkelerinin birçoğunu da geride bıraktık.

Mart-nisan döneminde reel kesim güven endeksi 11 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Tüketici güveni de 2018 yılının ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine yükselmiş durumda.

Türkiye, bu krizlerle aslında gücünü, performansını, kararlılığını, azmini, iradesini ve başkanlık sisteminin hızlı karar alma sürecinin nasıl etkin olduğunu göstermesi açısından çok değerli örnekler veriyor. Biz Türkiye'ye güveniyor, Türkiye'nin potansiyeline inanıyoruz. Türkiye, her geçen gün üzerindeki sorumluluklarını bilerek, coğrafyanın ve bölgenin liderlerinden değil, önümüzdeki yılların en önemli küresel aktörlerinden biri olma yolunda, yani Türkiye Yüzyılı yolunda koşarak yoluna devam ediyor.

Elhamdülillah turizmde de rekorlar kırıyoruz. Yılın ilk çeyreğinde, tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek turizm gelirini bu sene elde etmeyi başardık.

Enflasyon, ülkemizde de arzu ettiğimiz seviyelerin üzerinde seyrediyor. Bunun için de bu sorunu çözmek ve bunu gerçekleştirmek için de bir yandan amansız mücadele sergiliyor bir yandan da insanımızı enflasyonist baskıdan korumak için bütçe imkanlarımızı en etkin şekilde kullanıyoruz. Geçen yılın kasım ayından itibaren gerilemekte olan enflasyon, 42 puan düşerek nisan ayında yıllık yüzde 43,7 seviyesine geriledi. Önümüzdeki dönemde bu düşüşlerin devam ettiğini hep birlikte göreceğiz. Vurgulamak istiyorum ki enflasyonla mücadele sürecimizde hiçbir vatandaşımızı mağdur durumda bırakmadık, bundan sonra da asla bırakmayacağız. 2022'de 290 milyar lira, 2023'ün ilk 4 ayında ise tamı tamına 90 milyar liralık vergiden vazgeçtik.

Asgari ücrete bu yılın temmuz ayında da tekrar bir ara zam daha yapacağız.

Bu seçim, bu vatanın evlatlarını, Evlad-ı Fatihan ve Asım'ın nesli olarak görüp yüceltenler ile nice acıyı göğüslemiş depremzede kardeşlerimizi siyasi tercihleri nedeniyle aşağılayanlar arasında olacaktır. Bu seçim, deprem sürecinde basına fotoğraf kareleri verebilmek için afet bölgesinde 'turist kafilesi' gibi gezenler ile yüzde 8,5 oy aldığımız Defne'ye 2 ay içerisinde hastane yapanlar arasında olacaktır.

28 Mayıs'ta bir kez daha, her seçimde şekilden şekle girenlerin, hesaptan kitaptan anlamayan hesap uzmanlarının değil, Türkiye sevdalısı mert bir yiğidin yanında duracağız. 28 Mayıs'ta milletimizin teveccühü ve Allah'ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan, açık farkla kazanacak.

Türkiye, ekonomisi üzerinde oynanan oyunların, ekonomi üzerinde planlar, programlar yapanların üstesinden gelecek güce sahiptir. Türkiye, içeride ve dışarıda bir araya gelmiş ve hesabı kitabı Recep Tayyip Erdoğan'ı göndermek üzerine kurulu olanlarla mücadele etme azmine, gücüne sahip bir ülkedir. Türkiye, bekasını nasıl koruyacağını bilen, Türkiye sevdalılarıyla yoluna devam edecek bir ülkedir. Türkiye, bir stadyumda veya başka stadyumlarda birilerinin yönlendirmesiyle 'yuh' çekerek indirilecek bir ülke değildir. Sokaklarda, tribünlerde sloganlar atarak iktidara karşı mücadele ettiklerini zannedenlere elbette ki bu millet cevap verecek. Bu sloganları atanlar, bu sloganları yönlendirenler, sloganlara maşa olanlar sizlerin kim olduğunuzu biliyoruz ama biz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan bakanlarına ve tüm teşkilat mensuplarımıza kadar içselleştireceğimiz bir şeyle önce cevap veriyoruz; hizmet.

Bugün, ülkenin bekası için 'Ben Cumhur İttifakı'na destek vereceğim' diyen Ata İttifakı'nın adayının, düne kadar övdükleri kişinin artık sosyal medyada hayatı maalesef bunların çalışmalarıyla adeta peşkeş çekilir. Neden? Çünkü onların özgürlük anlayışı da aynen budur. 'Benim gibi düşünüyorsan özgürsün, düşünmüyorsan ya sus ya da seni susturmasını kumpaslarla, yalan dolan hikayelerle iyi bilirim' diyorlar. Çünkü hayatları böyle geçiyor. Bunlarda hesap desen yok. Yüzde 1'lik partiye 37 milletvekili veren bir anlayış, hesaptan anlar mı? Anlamaz.

Milliyetçilerin kullandığı bayrakların altında yürüyüş yapıp 'Ben artık milliyetçi oldum' diyenler, sen evine gittiğin zaman milliyetçilere nasıl hitap ediyorsun? Birazcık dürüstsen çık bunu konuş. Sen elini açıp sahte dualar yaptığında, gözlerinden yüzünden belli, akşam eve gittiğin zaman 'Bunları inandırdım' diyor musun, demiyor musun? Allah'ın ayetleri evrenseldir, değişmez.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.