Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu Sözleşmeli

Asgari Ücretin Doğru Tespiti İçin 5 Talep

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK olarak ortak hareket edeceğiz. Belirlediğimiz ilkeler doğrultusunda asgari ücret ile çalışan tüm emekçileri rahatlatacak bir ücretin belirlenmesi için çalışacağız. Rakamları değil ilkeleri esas alarak bu mücadeleyi yürütmemiz gerekiyor.'' dedi.

HAK-İŞ’in beş talebi olduğunu söyleyen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Bir, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısının değişmesini istiyoruz. İki, bağımsız ve aynı zamanda güvenilir bilim insanlarının da içinde bulunduğu bir yapının objektif kriterleri belirleyip asgari ücretin buna göre belirlenmesini istiyoruz. Üç, asgari ücretin, çalışan bir emekçi üzerinden değil, evli ve iki çocuklu bir aile üzerinden değerlendirilmesini istiyoruz. Dört, belirlenecek olan asgari ücretin dört kişilik bir ailenin asgari ihtiyaçlarını karşılayabilecek oranda olmasını istiyoruz. Beş, asgari ücret ve ücretler üzerindeki vergi yükünün büyük ölçüde azaltılması ve kaldırılmasını istiyoruz.'' dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Sosyal güvenlik primlerinin bir bölümü Hazine tarafından karşılanıp işçilerin daha fazla ücret alması sağlanmalı, asgari ücret miktarındaki bütün vergi gelirleri devre dışı bırakılmalı, ücretlilerin vergi dilimi de yüzde 10’dan dan başlatılmalı. Ülkeyi geleceğe taşıyan emekçiler olarak, ihracat ve büyümeye yaptığımız katkı ölçüsünde hakkımızı istiyoruz. Fedakarlık zamanı artık işverenlerdedir. İşverenlerin de hükümetimizin de bu dönem daha fazla fedakarlık yapmasını bekliyoruz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Emekçilerin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesine büyük önem veriyoruz. Son 19 yılda sabit ücretle çalışanları enflasyona ezdirmedik.

Sağlık alanında yapılan yatırımların karşılığı salgın döneminde fazlasıyla alınmıştır. Emekçilerin hak ve hukukunun korunması mali ve özlük haklarının iyileştirilmesine büyük önem verdik.

Sağlık çalışanlarının izinlerinden sendika üyeliğine, promosyon ödemelerinden diğer hususlara kadar hemen her konuda tarihi nitelikte adımlar attık. Sağlık sektörümüze ve sağlık çalışanlarımıza yaptığımız yatırımların karşılığını korona virüs ile mücadele döneminde fazlasıyla aldık.

1 milyon100 bini bulan sağlık ordusunun fedakarlıkları sayesinde salgının en zorlu dönemi suhuletle atlatılmıştır. Sağlık çalışanlarının çabalarıyla hiçbir vatandaş çaresiz bırakılmamıştır. İlacından testine, ambülansından diğer tedavi araçlarına kadar her türlü hizmeti vatandaşa ücretsiz sunduk.

Son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen ve şimdiye kadar dünya genelinde 5 milyondan fazla insanın hayatına mal olan salgında Türkiye gerçekten takdire şayan bir başarı sergiledi.

Sağlık çalışanlarına teşekkür ederek vefat eden sağlık personeline Allah’tan rahmet diledi.

Milletimiz sizlerin bu fedakarlığını, emeğini, mücadelesini unutmayacak, her zaman şükranla yad edecektir. Siz sağlık emekçilerimizin gayretleri milletimizin de tedbirlere uymasıyla inşallah hep birlikte bu musibetten kurtulacağımıza, üstesinden geleceğimize inanıyorum.'' dedi.

Öte yandan, Partisinin Bingöl'de 5'inci Olağan Kongresi'ne katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, enflasyon konusuna dair "Enflasyon artık herkes biliyor. Enflasyonun Türkçesi doğrudan doğruya fiyatların artmasıdır. Para bolluğu diye geçer ama fiyatlar yükseldi biliyoruz ki enflasyon artıyor. Eğer enflasyon yüzde 40 ise siz çalışana bunun üzerinde bir ücret verirseniz zam yapmış olursunuz. Pahalılık yüzde 40, yüz lira alan adama dedin ki yüzde 39 zam yaptım sana. Ne manaya gelir bu? Bu adam önümüzdeki sene yüzde 2 fakirleyecek, fakirleşecek. Bizim vaadimiz var, bazen bize soruyorlar, gelirseniz ne kadar zam yapacaksınız? Enflasyonu bilmeden bir rakam söylesem bunun bir kıymeti olmaz ki. Eğer enflasyon yüzde 50 ise 3 bin lira alan bir adama yüzde 50 zam yaparsanız maaşı 4 bin 500'e çıkar ama siz ona zam yapmış sayılmazsınız. En az bir yüzde 10 daha koyacaksınız ki o zam olacak. Yani yüzde 50 değil yüzde 60 zam yapacaksınız." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Asgari ücretHak İş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.