Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Atalay'dan Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, ''1 Mayıs günü Taksim anıtına TÜRK-İŞ yönetimiyle beraber çelenk koyacaklarını aktaran Genel Başkan Ergün ATALAY, “Bu hafta ortasında çarşamba günü Türkiye’deki sendikalarla bir toplantı yaptık. KAMU-SEN, DİSK, KESK, MEMUR-SEN ve TÜRK-İŞ. Toplantının ana gündemi 1 Mayıs’tı. Önümüzdeki hafta 1 Mayıs. Çalışma hayatıyla ilgili olanları ile olmayanları yapabildiklerimizi yapamadıklarımızı taleplerimizi 1 Mayısta Türkiye’nin 81 vilayetinde dilimizin döndüğü kadar işçilerin problemlerini anlatacağız. Bu sene de 81 vilayette 30’unda ortaklaşa, kalan vilayetlerimizde her sendika kendi başına, illerde bazıları salon toplantıları, bazıları alanda yapacak. Bazıları basın toplantısı yapacak. Seneye bir alan tespit edip, nasip olursa üç memur, üç işçi sendikası ortak beraber yapmayı arzu ediyoruz. Bizde 1 Mayıs günü Taksim anıtına TÜRK-İŞ yönetimiyle beraber çelenk koyacağız.

TÜRK-İŞ’in 2022 ana teması, hayat pahalılığı ve örgütlenme. Bunları 81 ilde yıl sonuna kadar toplumun önüne getireceğiz.

Atanmışı, seçilmişi beraber üstümüze geliyor. Diyor ki ‘Gelmeyin, işveren buradan gider’. Belli bir noktaya geliyoruz, ortaya çıkıyor ve diyorlar ki ‘Bunların terörle bağlantısı var’. Allah’ınızı severseniz, işe biz adam almıyoruz. İşe girerken kimlik kontrolünü yapmıyoruz. Siyasi partiler, iktidarlar insafsız işverenlerin merhametine işçiyi bırakmasınlar. İşini düzgün yapan işverenlerimiz var mı, var. Eyvallah. Sayıyı saydım. Yüzde 8, geri kalanı örgütsüz. Adam diyor ki ‘Para benim. İşçi benim. Seni istersem örgütlerim, istemezsem örgütlemem’. Adam kale görüyor. İstediğim sendikayı buraya getiririm.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı biliyor. İki gündür araştırıyorlar ama hala sistem niye kilitlendi bilmiyorlar.'' dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, asgari ücret konusunda ''Bu meseleleri yılın ortasını geçmeden masanın üstüne yatırıp konuşmak lazım.

Her ay enflasyon ayın dördünde açıklanıyor. Bununla ilgili beklemenin bir anlamı yok. Açıklanan enflasyon asgari ücretli, emekli ve çalışana uygulansın. Hemen yapılsın bu. Türkiye’yi yönetenlerin elinde. Bununla ilgili işveren sendikasını çağırmaya da gerek yok, bizi de çağırmasınlar. Her ayın dördünde açıklanıyor. Ne açıklanıyorsa ilave etsinler. Sendikalar, sendikacılar, siyasi partiler umut satamaz. Yapacağız der, yaparlar.

Asgari ücret kadar bu ülkede emekli o kadar mağdur. Evvelden emekli iki asgari ücret alıyordu. Emekli ve asgari ücretliyi aynı çatının altında oturup konuşmak lazım. 2,5 milyon emekli asgari ücret alıyor. Buradan sizin huzurunuzda sesleniyorum, uzatmadan yılın ortasında asgari ücretliye de emekliye de kapsamlı bir şey yapılması gerekiyor. Emekli, asgari ücretli geçinmeyi bırakın bir ay geçinmeyi, 15 gün içinde geçinemiyorlar. Biz burada emeklinin de işsizin de temsilciyiz. Sendikaların yüzde 1’i asgari ücretli. Bizim bu asgari ücretlileri örgütlenme çatısının altına almamız lazım.

Yılın ortasında emekliyle ilgili de asgari ücretliyle ilgili de dar ve sabit gelirliyle ilgili de müspet bir şey demek zorundalar. Türkçesi bu.

Bunun peşini bırakmayız. Söylemeye, dillendirmeye arkadaşlarım ve ben 1 Mayıs alanlarında 81 ilde saydığım sorunları söylemeye devam ederiz. Ta ki netice alana kadar.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.