Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Bakan Selçuk: Üçüncü Faz Ödemeleri İçin Talepleri Almaya Başladık

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 'Sosyal Destek Programı ile 1000 TL yardım' 3 fazdan oluşuyor. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,

"Sosyal yardım modellerimizi de 3 faza ayırdık. Birinci fazda belirlediğimiz kriterler ışığında 2,1 milyon haneye 1000 liralık desteğimizi ilettik. Bunun haricinde sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımıza bu fazların dışında bizim her ay gönderdiğimiz periyodik paylar var. Bu her ay gönderdiğimiz periyodik payları da biz 135 milyondan 180 milyona çıkarmıştık. Önümüzde ramazan ayı da olduğunu dikkate olarak bu ay 2 periyodik pay gönderdik. Dolayısıyla sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımıza bu ay 360 milyon ulaşmış durumda. Dolayısıyla vakıflarımız da ildeki valilerimiz ile kaymakamlarımızla beraber buradan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşabilecekler. Faz 1'de 2,1 milyon her haneye ulaştıktan sonra faz 2'de de belirlediğimiz 2,3 milyon hane var. Bunları da biz belli kriterlerle tespit ettik. Daha sonra da bu tespit ettiğimiz kriterlerle vakıflarımıza tekrar gönderdik ki bir ön değerlendirme de yapabilsinler diye. Bu ön değerlendirme sonucunda sahada bir araştırma yapıldı. Bize tekrar dönüşler oldu. Umuyoruz ki haftaya sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımız kanalıyla belirlediğimiz 2,3 milyon haneye de bu yardımları ulaştırabileceğiz. Bu süreçte ise toplamda 4,5 milyon haneye ulaşmış olacağız." açıklamasında bulunmuştu. 

Bakan Selçuk, yardımların faz 3 etabında talepleri almaya başladıklarını açıkladı.

"20 Nisan 2020 tarihinden itibaren e-devlet Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden talep bazlı 3. Faz başvurularını almaya başlıyoruz. #BirlikteBaşaracağız".

1000 TL sosyal yardım düzenli sosyal yardım alan 2 milyon 111 bin haneye 1 ile 5 Nisan tarihleri arasında yapılmıştı.

2. FAZ ÖDEMELERİ BAŞLADI

2. fazda bu fazda sosyal yardım alan vede birinci fazda dağıtılan bin TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye biner TL nakdi destek verilecek.

Sosyal yardımlar, dernekler ile vakıflar tarafından daha evvel bakanlıktan yardım alan ailelere verilecek.

Ali Yerlikaya Twitter hesabından 1000 TL nakdi sosyal yardımın dağıtılmaya başladığını duyurdu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.