Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Kıdem Tazminatı Açıklaması

Açıklamasının devamında "Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve kendisi de işçilikten gelen ferdi olarak en başta gelen görevimizdir." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçilerin kıdem tazminatı haklarını kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamak amacında olduklarını dile getirdi.

"Hep söylerim... İşveren sendikaları, işçi sendikaları gelin bir araya, kendi aranızda bu konuyu halledin." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "kendi aranızda halledemeyip bunu kabine halletsin diyorsanız, burada bir art niyet vardır. Kusura bakmayın böyle bir art niyete ne Cumhurbaşkanı olarak şahsım ne de kabinemiz alet olamayız." dedi.

"Niye kendi aranızda bu işi çözmüyor sunuz? Niye kendi aranızda bunu halledemiyor sunuz? Kendi aranızda halletmeyip bizleri işçilerimizin ve iş işverenimizin karşısında zor duruma düşürmek mi istiyorsunuz?" diye soran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "nasıl emekçi kardeşlerimizin yanında yer aldıysak bu konuda da aynı anlayışla hareket edeceğiz." dedi.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu adına yakın zamanda kıdem tazminatı ile ilgili açıklama yapan Genel Başkan Ergün Atalay, “Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi” adıyla kıdem tazminatı konusunda yapılmak istenen düzenlemelerle ilgili görüş ve endişelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ayrıntılı olarak ilettiğini, her zaman dile getirdikleri gibi kıdem tazminatının işçilerin en önemli güvencesi olduğunun bir kez daha altını çizdi.

Kıdem tazminatının İş Kanunu’nun temel direği olduğunu, kıdem tazminatının temelini oluşturan hususların ortadan kaldırıldığında İş Kanunu’nun birçok maddesinin de anlam ve işlevini yitireceğini belirten Genel Başkan Ergün Atalay, sendikal hakların kullanılması ve sendikal örgütlenmenin yapılmasında da kıdem tazminatının çoğu zaman önemli bir işlev gördüğünü ve güvence olduğunu, kıdem tazminatının işçinin yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığı olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.