Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Depremden Etkilenen İllerde Harcama Yetkililiği ve Gerçekleştirme Görevliliği (8 Şubat 2023)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Yunus Elitaş imzalı resmi yazıda ''5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 31'inci maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında, ''bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir.

Ancak, teşkilat yapısı ve personel durumu gibi nedenlerle harcama yetkililerinin belirlenmesinde güçlük bulunan idareler ile bütçelerinde harcama birimleri sınıflandırılmayan idarelerde harcama yetkisi, üst yönetici veya üst yöneticinin belirleyeceği kişiler tarafından; mahalli idarelerde İçişleri veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, diğer idarelerde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın uygun görüşü üzerine yürütülebilir.'' hükmü yer almaktadır.

Anılan Kanun'un 33'üncü maddesinin ikinci fıkrasında ise gerçekleştirme görevlilerinin harcama yetkilileri tarafından belirleneceği hüküm altına alınmıştır.

Buna göre; 6 Şubat 2023 tarihinde Ülkemizde yaşanan depremler sonucunda depremden etkilenen harcama birimlerinde harcama işlemlerinin gerçekleştirilmesinde aksaklık yaşanmaması amacıyla; mevcut harcama yetkilisi görevi ifa edemeyecek durumda ise harcama yetkilisinin ilgili üst yönetici tarafından belirlenmesi, gerçekleştirme görevlilerinin ise harcama yetkilileri tarafından belirlenmesi uygun olacaktır. Bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

T.C.
HAZİNE ve MALİYE BAKANLIĞI
Muhasebat Genel Müdürlüğü

Sayı : E-34595086-713.01-1912465 08.02.2023
Konu : Yetki Verilmesi

Bilindiği üzere, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş İli merkezli yaşanan depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre iller Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük hasara neden olmuştur.

Depremden etkilenen bu illerde Bakanlığımızın (Muhasebat Genel Müdürlüğü) sunmuş olduğu kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesini teminen ödeme işlemlerine ilişkin 08/02/2023 tarihli ve 1910854 sayılı genel yazısı ile uygulanacak esaslar bildirilmiş olup, ödeme sürecinde görevli personelin görev ve sorumluluklarının yerine getirilmesini sağlamak üzere ödeme yapacak kamu idaresince, görevi ifa edemeyecek durumda olan personelin yerine harcama yetkilileri ve gerçekleştirme görevlileri görevlendirme işlemlerinin yapılması gerektiği ifade edilmişti.

Diğer taraftan, yine Bakanlığımızın (Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü) 08/02/2023 tarihli ve 1913920 sayılı genel yazısında, depremden etkilenen harcama birimlerinde harcama işlemlerinin yürütülmesinde aksaklık yaşanmaması amacıyla, mevcut harcama yetkilisi görevi ifa edemeyecek durumda ise harcama yetkilisinin ilgili üst yönetici tarafından belirlenmesi, gerçekleştirme görevlilerinin ise harcama yetkilisi tarafından belirlenmesinin uygun olacağı belirtilmiştir.

Bu kapsamda, tarafınızca yapılacak görevlendirme işlemlerini müteakiben Bakanlığımız (Muhasebat Genel Müdürlüğü) tarafından sistem üzerinde gerekli yetkilendirme işlemleri yapılacak olup, yetkilendirme yapılacak personelin (TCKN, ad, soyad), yetkilendirme yapılacak uygulama ve rol ile yetkilendirme yapılacak birim/birimlere (Saykod,KKOD5,VKN) ilişkin bilgileri içeren listenin tarafımıza ivedilikle KBS Çağrı Destekten çağrı açarak (akabinde resmi yazı ile) bildirilmesi gerekmektedir. Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.