Öne Çıkanlar Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

Enflasyon Herkesin Sorunu, Vatandaşımızı Ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Salgının etkisiyle olumsuz küresel ekonomik görünüm Ukrayna-Rusya arasındaki sıcak çatışmaların başlamasıyla daha da kötüleşti. 2022 Mart ayı itibariyle Avrupa'da doğalgaz fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 600 oranında arttı. Altı katına çıktı. Benzer fiyat yükselişlerini gıdadan petrole navlun fiyatlarından ara mamüllere kadar hemen her alanda görmek mümkün. Katlanarak artan enerji, gıda ve ham madde fiyatları ne yazık ki tüm dünyada enflasyonu körüklüyor. Aşırı yüksek enflasyon bugün Avrupa ve Amerika başta olmak üzere herkesin ortak sorunu haline gelmiştir.

Bir çok ülkeden üretim yavaşlamakta, istihdam düşmekte, iç talep zayıflarken bütçe açıkları ve kamu borçluluğu rekora koşmakta. Elbette bu olumsuz gelişmelerden küresel ekonominin bir parçası olan Türk ekonomisi de ister istemez etkileniyor. Üstelik biz bir de kur baskısı ve eskiden beri en önemli sorunumuz olan rasyonaliteden uzak fiyatlandırma alışkanlığıyla mücadele ediyoruz. Artan enerji ve ham madde maliyetlerinin sanayicilerimizn üstünde ciddi baskı oluşturduğunun farkıdayız.

Aynı şekilde piyasa fiyatlarında oluşan şişmenin de temel bahanesi petrol ve enerji fiyatlarındaki aşırı dalgalanmadır. Enerji fakiri olan bir ülke Türkiye. Buna rağmen kullanıcılara yansıyan fiyat bakımından Avrupa dahil en düşük enerji maliyeti Türkiye'dedir. Hükmet olarak vatandaşımızın ve işletmelerimizin kesintisiz enerjiye en uygun fiyatlarla erişim için tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. Kendi kaynaklarımızıdan enerji enerji üretimini teşvik ediyoruz. Muhalefetin sabotajlarına rağmen nükleer güç santrallerini gece gündüz demeden devreye almak için çalışıyoruz. İnaşallah Akkuyu'yu 2023 sonuna kadar bitireceğiz. 18 Mart Çanakkale Köprümüzü bitirdik ve milletimizin tüm insanlığın emrine sunduk.

Dünyada 5 tane deniz üzerinde havalimanı var. İki tanesi bizde. Birincisi Giresun-Ordu Havalimanı, ikincisi Rize-Artvin Havalimanı olarak cumartesi günü açılışını yapıyoruz. Durmak yok yola devam ediyoruz.

81 vilayetimiz tamamında üniversitemiz var. Sağlıkta da büyük şehir hastanesi olarak 19 tane şehir hastanemiz var. Şehir hastanelerimizn yapımı devam ediyor. Bunlar olmasaydı koronavirüs belasını rahat rahat atlatabilir miydik. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgazı ülkemiz sistemine bağlamak için yoğun çaba harcıyoruz. Yeni sahalarda sismik arama ve sondaj faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. 4 Sondaj, 2 sismik araştırma yapan gemimiz var. Göreve geldiğimizde böyle gemilerimiz yoktu. Artık kendimize ait gemilerimiz var.

Her alanda insanımızın hayat standardını koruyacak adımlar atıyoruz. Asgari ücret artışının işverenleriniz üzerindeki yükü azaltmak için gelir ve damga vergilerini kaldırdık. Gerek KDV indirimleriyle gerek destek paketlerimizle, pek çok alanda yaptığımız sübvasiyonlarla 85 milyonun her bir ferdinin fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmesini sağlıyoruz. Bu süreçte temel önceliğimiz hem çevremizdeki ateşi sınırlarımız dışında tutmak, hem de insanımızın işini, aşını, can ve mal emniyetini garanti etmektir.

Vatandaşımızın belini büken fahiş artışların bir kısmının ekonomik gerçeklerle bağlantısının bulunmadığını da biliyoruz. Kazanmak yerine gayri ahlaki yöntemlerle milletimizin aşına kan doğrama peşinde koşan fırsatçıların olduğunu görüyoruz. Bakanlıklarımız ve diğer kurumlarımızla tamahkarlık yapanlara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün kabine toplantısında bu meseleleri tekrar konuşacak, tartışacak hukuki ve idari anlamda alınması gereken ilave önlemler varsa bunlarla ilgili adımları süratle hayata geçireceğiz. Son 20 yılda insanımızı nasıl enflasyona ezdirmediysek aç gözlü piyasa cambazlarının fiyat oyunlarına vatandaşlarımızı kurban etmeyeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.