Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Paketi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ''Güçlü ekonominin teminatı esnafların güçlü olmasından geçmektedir. Geçtiğimiz yıl yaşanan korona sürecinde hükümet olarak imkanlar ölçüsünde esnaflara kira, gelir kaybı, hibe gibi birçok destek verilmiştir. Önümüzdeki 4 ay içerisinde esnaf ve sanatkarlarımıza 100 milyarlık kredi kullandırılacaktır. Halk Bankası kanalıyla 100 milyar lira tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi'nde faiz oranları yüzde 9,5'tan 7,5'a indirilmiştir. Bu konuda Halk Bankası tüm hazırlıklarını tamamladı. 100 milyar liralık kredi paketinden 15 milyar lira pazartesi gününden itibaren esnaf kefalet kredi kooperatiflerimize gönderilmiş olacak. Kooperatiflerimiz de esnafa dağıtmaya başlayacak. Geri kalanını da en fazla 4 ay içerisinde illerimize, ilçelerimize, kooperatiflerimize göndermiş olacağız.

Esnaflar sosyolojik anlamda ülkemizin en önemli sigortalarından birisidir. Bu açıdan bu yapımızı güçlendirerek sürdüreceğiz. Yapacağımız düzenlemelerle, atacağımız adımlarla esnaf tarafında olacağımızı mutlaka bilmenizi isterim. Esnafın aleyhinde hiçbir düzenlemeye müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Çünkü çok büyük bir aileyiz, kitleyiz.

Esnaf sadece ticari anlamda değil, aynı zamanda sosyal bir görev de üstleniyor, bulunduğu bölgede, ilde, ilçede, mahallede itibar edilen insanlar. Bu açıdan bu yapımızı güçlendirerek, sürdüreceğiz. Yapacağımız düzenlemelerle, atacağımız adımlarla esnaf tarafında olacağımızı mutlaka bilmenizi isterim. Esnafın aleyhinde hiçbir düzenlemeye müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Çünkü çok büyük bir aileyiz, kitleyiz. Dolayısıyla bu büyük aile Türkiye'nin sosyolojik anlamda da en önemli sigortalarından bir tanesi. Esnafın olduğu yerde sakinlik, huzur olur, kurallara riayet olur. Ama ne kadar zayıflarsa toplum içerisinde o zaman kuralsızlık daha fazla artar. Ekonomik fonksiyonun yanında böyle sosyal ve çok önemli fonksiyonu da var.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.