Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

EYT ve Asgari Ücret Konusunda Sona Geliniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ayrıca 1 Aralık 2022 tarihinde asgari ücret konusunda işveren ve işçi temsilcileri ile görüşecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, takvimin belirlenmesi için TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sözleşmeli personele kadro müjdesini verdiğini hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, bunu en kısa zamanda bir kanun teklifi haline getirerek TBMM'nin gündemine getireceklerini ve yasalaştıracaklarını bildirdi.

Daha önce asgari ücret, 3600 ek gösterge, memur ve emekli maaşları, sözleşmeli personel ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda adım atacaklarını ifade ettiğini anımsatan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Bu 5 adımın tamamının 2022 sonuna kadar hayata geçirildiğine şahit olacağız. Sırada EYT'li kardeşlerimizin durumu var. Sözleşmeli personel ve EYT'lilerin de yasal düzenlemeye kavuşmasıyla verdiğimiz sözlerin tek tek yerine getirildiğine şahit olacağız. AK Parti söylediğini yapan, yaptığını söyleyen bir parti. Bugüne kadar hiçbir toplum kesimine verdiğimiz sözün hilafına bir yaklaşım sergilemedik, sergilemeyeceğiz. Bütün toplum kesimlerini 20 yıllık AK Parti iktidarları döneminde enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Bütün toplum kesimlerinin alım gücünü artırmak suretiyle milletimizi çok daha iyi noktaya taşıyacağız." dedi.

10 ay çalışıp 2 ay çalışamayan geçici işçilere dönük çalışma yürütüldüğünü bildirerek, bu çalışmayı da nihayete erdirip geçici işçileri 12 ay sürekli çalışır hale getireceklerini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Bu mealde taşerondan kadroya geçirme noktasında dışarıda kalan kesimlerle ilgili de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın bir çalışması söz konusu." dedi.

Sözleşmelilere kadro ve EYT düzenlemesinin yılbaşına kadar yasalaşıp yasalaşmayacağına ilişkin soruya AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, bu konuda çalışmaların devam ettiğini bildirerek, "Milletvekili arkadaşlarımız konuyla ilgili gerekli altyapı çalışmalarını yapıyor. Bunları Meclis takvimine uygun şekilde Meclis'in gündemine getirmek istiyoruz. Bunu aralık ayı içinde yapma planımız söz konusu. Bunu, bütçe takvimi ve daha sonra Meclisi'n çalışıp çalışmayacağı çerçevesinde değerlendireceğiz. En kötü ihtimalle 2023 başında yasalaşmasına hep beraber şahit olacağız." karşılığını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin en son yaptığı açıklamada ''EYT’de 1999 öncesi ve 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz. EYT konusunda çok açık söyledim. Bugün 1.5 milyon civarında dediğim rakam; haziranda aldığımız veri. Bu rakam yıl sonu itibarıyla değişir. Çünkü orada neye bakıyoruz? Prim gün sayısına. Bazı milletvekillerince 'prime takılanlar' gibi bir şeyin oluşacağı söylendi. Prime takılanlar olmayacak. Neden olmayacak? Çünkü o günkü, 8 Eylül 1999 öncesi prim gün şartını değiştirmiyoruz; 5000 ve 5400.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.