Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu uzman yardımcısı

EYT ve Muhtar Maaşları Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Asgari ücrette büyük bir artış oldu, sevinç vardı. Şubatta bir anket yapıldı; daha rahat geçiniyorum diyenler yüzde 9,2. Geçimiminde değişim olmadı diyen yüzde 33,6, daha zor geçiniyorum diyen yüzde 57,2. Asgari ücret artışı hiçbir şey getirmemiş.

Aramızda EYT'liler var. Uzun süre sizin sorunlarınıza karşı kulaklarını tıkadılar. Ne demek EYT, ne demek sorunları çözmek diye. En tepedeki zat sizin için 'türedi' lafını kullandı. Ama bu kardeşiniz bunu asla unutmayacak. Sorunu çözmesi gereken kişi 'türedi' diyorsa o makamda oturmamalıdır. Az kaldı sizin sorunlarınızı çözeceğiz. Sadece sizin sorunlarınızı değil, emeklinin en düşük aylığı asgari ücret seviyesine geldi. 1500-1600 lirayla emekliler nasıl geçinecek? Çözeceğiz. Sosyal demokrat anlayışla çözeceğiz. Siz çalıştınız şimdi hak istiyorsunuz ama haklarınız teslim edilmiyor. Çalışanlara milli gelir artışından da pay vereceğiz. Türkiye büyüdü, e ne oldu? Haklarınızı vereceğiz. EYT'liler neden çok fazlalaştı? Bir işinden olmuştu, iki kendi iradesiyle işi bırakmıştır. Daha fazla çalışırsa maaşı düşecek. Böyle garip bir model yok. Hiçbir emeklinin aylığı asgari ücretin altında olmayacak.

Muhtarlarla en çok toplantıyı yapan bu kardeşiniz. Gittiğim her yerde muhtarla toplantı yaparım. Toplumun sesidir muhtarlar, toplumun sesini en iyi muhtarlar bilir. Erdoğan bir açıklama yaptı, 'Muhtarların aylıklarını asgari ücret seviyesine çıkaracağız.

Aralık, ocak, şubat geçti asgari ücret seviyesinde değil. Bugüne kadar hangi sözünde durdu ki bunda dursun. At işkembeden. Bunun üzerine biz muhtarla ilgili kanun teklifi hazırlamıştık. Kanun teklifi 19 Ocak'ta Erdoğan söylüyor, biz 15 Şubat'ta teklifi verdik. AK Parti ve MHP milletvekillerine Erdoğan'ın söylediğini hatırlatarak, reddedildi. Tekrar aynı teklifi getireceğiz, destek mi veriyorlar karşı mı çıkıyorlar göreceğiz. Bizim kanun teklifi reddedilince birleşik oy pusulası, sosyal yardımların muhtarlar tarafından yapılması, muhtar maaşları, muhtarların belediye toplantılarına girmeleri reddedildi.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.