Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Gelinen Noktada Ücretler Mutlaka Artırılmalıdır

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Geride bıraktığımız toplu sözleşme döneminde ekonomik ve sosyal anlamda kazanımlar elde edebilmek adına ciddi bir mücadele verdik. Türkiye Kamu-Sen olarak elimizi taşın altına koyduk ve katkı sağladık. İmza yetkimiz yok ama biz son akşama kadar masada çaba sarf ederek kamu görevlilerini memnun edecek kazanımları elde edebilmek adına mücadelemizi sürdürdük.

Ancak kırmızı çizgilerimiz olan bazı maddelerde bir ilerleme olmayınca biz bu toplu sözleşmenin imza törenine katılmadık ve kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaştık. Biz toplu sözleşmeye giderken 600 TL seyyanen zam talebi ile gittik, refah payı olmazsa olmazımızdır dedik ama bu konularda beklentimiz karşılanmadı. Son günün akşamında refah payı, yardımcı hizmetlilerle ilgili gelişmeler, şube müdürleri, şefler gibi bir çok konuda sağladığımızın anlaşmaların sabah saatlerinde metinde olmadığını görünce bizim bu toplu sözleşmeye olur dememizin bir anlamı kalmadı.

İşte bugün geldiğimiz noktada ekonomik gerçeklere bakıldığında taleplerimizde ne denli haklı olduğumuz ortadadır. Yaşanan kur artışları, akaryakıt fiyatlarındaki artışlar kamu görevlilerin muhatap olduğu mal ve hizmetlere de zam olarak yansıyor. Bu durum bizim masada ortaya koyduğumuz tavrın haklılığını da bir kez daha göstermiş oldu. Geldiğimiz noktada çalışanın alım gücü her geçen gün daha da düşmektedir. Emekliler ve memurlarımız aileleriyle birlikte toplumun dörtte birini temsil etmektedir. Siz bu kadar insanı görmezden gelemezsiniz. Enflasyon oranında bir artış sıfır zam demektir. Biz taleplerimiz noktasında kamuoyu oluşturmaya ve sendikal mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Seyyanen zam verilmesi, ek zam konusu ve refah payı uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi konusunda ısrarımız sonuna kadar sürecektir. Ücretlerde yapılacak bu düzenlemeler ekonomiye can verecek, piyasaları da canlandıracaktır. Hatta TBMM’de şu günlerde 2022 yılı bütçesi görüşülüyor. Bütçe görüşmelerine bizim saydığımız bu kalemler dahil edilmeli ve çalışanların yaşadığını ekonomik sıkıntıların giderilmesi noktasında adımlar atılmalıdır.

Birileri ne kadar, “Cumhuriyet tarihinin en iyi toplu sözleşmesi” dese de bu toplu sözleşme bizi tatmin eden bir toplu sözleşme olmamıştır. Bizim bütün hassasiyetimiz, çalışanların alım gücünü artırmak yönünde olmuştur. Gelinen noktada ücretler mutlaka artırılmalıdır” dedi.  

Anahtar Kelimeler:
ücretÖnder Kahveci
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.