Öne Çıkanlar Dijital Beceriler MHRS Randevusu Sözleşmeli Personel Sicil Amirleri Yönetmeliği ŞOK 12 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Devredilen Taşınırların Kaydı

İstihdam Verimsiz Bir Ekonomi İçerisinde Hızlı İşsizliktir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Bir ülkenin kalkınmasının temel şartı altyapıdır. Altyapının da ana öğesi ulaştırmadır. Çünkü ham maddeleri, malları, ürünleri, insanlarla ve pazarla bütünleştiremiyorsanız orada durgun bir ekonomi vardır. Kapalı köy ekonomisi dediğimiz şeyler böyle yapılardır. Türkiye bu durumu kırdı. Alt yapıda büyük bir değişim yaşandı. Düşünün Çanakkale Köprüsü... 'Bunun maliyeti fazla. Daha az maliyetli yatırımlar yapsaydık daha mı iyi olurdu?' gibi konuşmalar anlamsızdır. Yenilikçiliğe karşı tutucu zihniyet her zaman vardır. Bunun olması bir anlamda da faydalıdır. Yenilik yaptığınızın daha fazla fark edilmesine yol açar.

Türkiye'nin her alanda yakaladığı başarının devam etmesi gerekiyor. Özellikle askeri savunma sistemlerinde yakaladığımız başarının devam etmesi lazım. Türkiye jet motoru üretir bir hale geldi. Bu bizim için çok önemli bir durum. Türkiye'den doktora yapan 25 bin öğrenci varmış dünyanın bütün üniversitelerinde. 21. yüzyıl Türk yüzyılı olacak.'' dedi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen "İstihdamın Enleri Ödül Töreni'ne katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Türkiye'nin ekonomik kalkınması birçok girişimcinin hikayesinin üzerinde yükselen büyük bir destana döndü. Demek ki biz istihdam yaratan bir büyüme içerisinde ilerlemek zorundayız.

Türkiye'nin ekonomik kalkınması birçok girişimcinin hikayesinin üzerinde yükselen büyük bir destana döndü. 300 milyar dolardan 1 trilyon doların eşiğindeyiz. Ekonomik krizler, dövizdeki dalgalanmalar gelip geçer. Türkiye 900 milyar dolarlık ürün ve hizmet üretiyor. Burada önemli olan şey, geçen yıl yüzde 11 büyüdük. Büyüme ekonomisinde 1 yıl kısa bir dönem. Uzun dönem ise 2 ve üstü yıllardır. Önemli olan uzun dönemde büyümeyi sürdürmektir. O zaman biz istikrarlı bir şekilde, üst üste 2 yıldan fazla büyüdüğümüz zaman artık büyümeden kalkınmaya geçeceğiz.

Rastgele adam alıp istihdam etmenin bir anlamı yok. İstihdam verimsiz bir ekonomi içerisinde gizli işsizliktir, kaynakların heba edilmesidir. Bunun için, üretimi artırmak için istihdam yaratacağız. Böylelikle istihdama dayalı büyüme modeliyle Türkiye ihracatını artıracak. O zaman biz enflasyonun ve hayat pahalılığının konjonktürel bir mesele olduğunu göreceğiz. Türkiye, sanayi devriminin içerisinde yürüyen bir ülkedir. Bunu başarıya götürebilmek için ileri teknolojiler ve istihdam üretip bütün bunları birleştirerek Türkiye'yi geleceğe taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılına yani 2023'e doğru yürüyeceğiz. Bu toprakların emperyalistlere karşı güçlü şekilde ayağa kalkmasının yolu oradan geçiyor. Bizim kapılarımız sizlere her zaman açık.'' dedi.

Vali Hamza Aydoğdu’yu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen’i ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Valilik tarafından Hırkatol köyünde düzenlenen halk iftarına katıldı ve ''Allah ömür boyu bu topraklarda Türk ve Müslüman olarak yaşamayı bize nasip etsin. Türkiye büyük bir ülkedir. Bu ülkede bağımsız ve özgür yaşamak ancak güçlü ve onurlu bir devletle mümkündür.

Önümüzde 2023 var. 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılıdır. 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’e güçlü bir şekilde girmek mecburiyetindeyiz. Onun için pandeminin getirdiği sorunları, enflasyonu, hayat pahalılığını bunları kısa sürede yenmemiz lazım ve yeneceğiz. Oradan 2023’e güçlü bir şekilde giriş yapacağız. Cumhuriyet’in 100. Yılını, güçlü ve büyük Türkiye olma yolunda yeni bir dönemeç ve başlangıç yapacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.