Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum Mahmut Özer

Kredilerde İlave Kolaylıklar Sağlanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Sağlık Bakanlığı ve AFAD ile koordinasyon içinde Devlet Malzeme Ofisi'miz vasıtasıyla ilaç, serum, aşı ve medikal ürünler, temel yaşam maddeleri ve iş makinelerini bölgeye en kısa sürede ulaştırıyoruz.

Sağlık Bakanlığı ve AFAD ile koordinasyon içinde Devlet Malzeme Ofisi'miz vasıtasıyla ilaç, serum, aşı ve medikal ürünler, temel yaşam maddeleri ve iş makinelerini bölgeye en kısa sürede ulaştırıyoruz. Bankalarımız ve katılım finans kurumlarımız da yardım faaliyetlerini kesintisiz sürdürmektedir. Deprem sonrasında bölgede yaşayan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın talepleri halinde bankalar nezdindeki borçlarının ertelenmesine ve kredi kartı taksit sürelerinin artırılmasına yönelik kararlar aldık. Ayrıca, bankalarımız, deprem bölgesindeki bankacılık hizmetlerini otobüs mobil şube gibi alternatif yöntemlerle gerçekleştirmektedirler. Şu an önceliğimiz canların kurtarılmasıdır. Diğer taraftan, deprem olur olmaz, Ankara'daki Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Olağanüstü Yönetim Merkezi derhal devreye girmiş, ihbarları almaya başlamıştır. Bu çerçevede depremin üzerinden 24 saat geçmeden ilk tazminat ödemesi yapılmıştır. Yarın itibarıyla ise görevlendirdiğimiz bağımsız eksperlerimiz ve inşaat mühendislerden oluşturulmuş bir ekibimiz tüm bölgelerde incelemelerine başlayacaktır.

AFAD'ın başlattığı yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapacağı ayni ve nakdi bağışların tamamının vergiden indirilmesini sağlıyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza yönelik desteklerimizi artıracağız ve kredilerde ilave kolaylıklar sağlayacağız. Millet olarak böylesi zorlu günlerin nicesine birlikte göğüs gerdik. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bu günleri de inşallah en kısa sürede geride bırakacağız. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; deprem bölgesinde 31 Temmuz 2023'e kadar mücbir sebep hali ilan ettiklerini, mükelleflerin 6 Şubat-31 Temmuz döneminde yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlülüklerini deprem tarihi itibarıyla ertelediklerini; 7256 ve 7326 sayılı yapılandırma kanunları kapsamında bu yılın mart, mayıs ve temmuz aylarında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme sürelerinin Ağustos, Ekim ve Aralık 2023 tarihlerine uzatılması hususunda da gerekli hazırlıkları yaptıklarını vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
DepremNureddin NebatiKredi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.