Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Mahmut Özer

Kur-Faiz Sarmalından Çıkıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Aldığımız proaktif kararlara ilaveten başta MÜSİAD'ın değerli üyeleri olmak üzere ihracatçılarımız, krizden fırsat çıkartarak, yakın coğrafyamız başta olmak üzere dünyaya ihracat seferberliğini yaparak ihracatta tüm zamanların en yüksek başarısını elde etmiştir. Kapasite kullanım oranları gibi öncü göstergeler, ekonomik faaliyetlerin canlı seyrinin bu yıl da devam ettiğinin ve birinci çeyrekte de iyi bir büyümenin gerçekleşeceğinin işaretlerini vermektedir.

Enflasyonist baskı oluşturmadan, üretim ve istihdamı teşvik edecek, ihracatı artıracak yatırımları desteklemek üzere kredi kullandırımını önceliklendiriyoruz.

Kur stabil olduysa faiz de gündemden çıktıysa, enflasyonu da er ya da geç birlikte alaşağı edeceğiz. Atmış olduğumuz bu adımlara rağmen beklentilerdeki bozulmanın etkisi ile oluşan enflasyon ataletini alternatif yatırım araçları gibi enstrümanları geliştirerek kıracağız. Yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye indiğini ve bu inişin devam ettiğini göreceğiz. GES ve sulama kanalları yatırımları gibi tarımsal üretimi artırmaya yönelik atacağımız adımlar ile tarım ürünlerinin daha uygun fiyatlardan piyasaya sunulmasını sağlarken aynı zamanda yeni atacağımız adımlarla da ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Birilerinin karamsarlığına, birilerinin umutsuzluk aşılamasına rağmen biz umutla bakıyoruz geleceğe ve Türkiye'nin 21. yüzyılın en önemli aktörlerinden biri olacağını gören büyük bir camiasınız. Bu camia aynı zamanda Türkiye'deki büyük sessiz çoğunluğun sesi. Bu işlerin zorlukların üstesinden hep beraber geleceğiz.

Son 5 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Bu durum ekonomik aktivitenin canlılığını sürdürdüğüne işaret etmektedir. Hem sanayi sektörü hem de hizmet sektörü endekslerinde girdi alımları, iş hacmi ve yeni siparişlerin olumlu görünümünü sürdürdüğü gözlenmektedir.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
FaizKurNureddin Nebati
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.