Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Nafaka Konusunda Çözüm Ne Olmalı?

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, ‘’Şu an ki kanunumuz diyor ki gerekiyorsa süresiz de nafaka verebilirsiniz. Herkese süresiz ver demiyor.

Zaten süresiz de verilmiyor. Bir suiistimal var, bir insan sadece 3 ay, 6 ay evli kaldığı için 10-11 yıl nafaka ödüyorsa bir sorun var demektir. Ama öyle ayrılıklar olmuştur ki, kadın 3 günlük evlilikten öyle bir mağduriyet yaşamıştır ki şiddete uğramıştır, organını kaybetmiştir; öyle bir kadına da 3 gün evli kaldığı için ömür boyu nafaka vermek gerekebilir.

Keşke yargı bunu kendi içinde çözebilseydi, kanun düzenlemesine gerek kalmasaydı. Şu an da bu problem olarak gözüküyor, nafakaların ortalaması aylık 300 TL, onu da söyleyeyim, kavgası yapılan paranın ortalaması 300 liradır. Ödenme oranı da yüzde 40 civarında, çok az erkeğin nafakasını ödediğini görüyorum. Bu konuda problem var, benim birinci tercihim yargının bunu kendi içtihaklarıyla çözmesidir, çözmüyorsa öyle bir kanun maddesi yazmalıyız ki kadınların bir ömür boyu koruyacak bir düzenleme ihtiyaç olduğunu düşünüyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
D.G.B 3 yıl önce

6 yıllık evlilik için 25 yıldır yoksulluk nafakası ödüyoruz 825 tl ocak ayında artacak.var olan sorunlara ve mağdurlara çok uzaktan bakıyorsunuz.belirli bir süre nafaka verilir sonrasında kurulacak bir fondan karşılanır iki tarafta mağdur olmaz.

Avatar
Yasin 3 yıl önce

Özlem zengin hanım biz sizin kadar zengin değiliz. Her sene 25.000 fakir erkek hapse düşüyor nafaka ödeyememekten.Erkekleri SGK yerine koymaktan vazgeçin.

Avatar
Suresiznafakamagduru 3 yıl önce

Valla ozlemcim o kadar guzel masal anlatmış ki benim bile bayan olasim geldi.Allah kadini korumasi icin gucu erkege verdi ama arkadaslarin arapcasi sorunlu zannedersem erkegi kadinin essegi yapmaya çalışıyorlar bunun icin ne aliyorlar arastirilmasi gerekli

Avatar
Mehmet 3 yıl önce

Süresiz nafaka kul hakkidir hak gaspidir

Avatar
Hakan 3 yıl önce

yargı bunu çözemiyor hep kadın haklı üm erkekler kötü tüm kadınlar melek mantığı ile hareket ediliyor. bu yasaları kullanan erkeğe zulmeden milyonlarca kadın var görün artık bu gerçekleri. 300 tl diyorsunuz bu sizler için küçük bir rakam olabilir fakat bu paraya ihtiyacı olan birçok boşanmış erkek var. çocuklarımızı göremiyoruz neden kanunlarla çözüm bulmuyorsunuz. para ödemeye gelince eş babayız. çocuklarımızı görmeye gelince herkesin gözü kapalı. her birey bu dünyaya yaşamaya geliyor birini diğerine köle ederek elinizdeki kanunu istediğiniz gibi uygulayamazsınız.