Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Normalleşme Sürecinde Çalışma Hayatında Yaşanacak Değişiklikler

İstanbul, Ankara ve İzmir'de ticari taksiler için tek çift sınırlaması 5 Mayıs 2020 tarihinde kaldırılmıştı. Kayseri, Aydın, Antalya, Muğla, Mersin, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzurum, Van, Diyarbakır, Ordu, Trabzon için sınırlamaların 27 Mayıs 2020 tarihinde kaldırılması planlanıyor.

Berber, güzellik salonu, kuaförler, AVM'ler, giyim, çanta, süs eşyası ve züccaciyeler, restoranlar, cafe, pastaneler 11 Mayıs 2020 tarihinde kapılarını tekrar vatandaşlara açmıştı. Ayrıca şehirlerarası adres değişikliği bildirimleri 11 Mayıs 2020 tarihinde açılmıştı. Kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularının randevuları 5 Mayıs 2020 tarihinde kademeli olarak arttırılmıştı. 

1 HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞECEK DEĞİŞİKLİKLER

Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile çay bahçesi, dernek lokalleri, yüzme havuzu, kaplıca ve spor merkezleri gibi tesislerinin, ören yerlerinin 1 Haziran 2020 tarihinde açılması planlanıyor. Yine nikah salonları azami %25 kapasitesinin aşılmaması şartlarına uyarak kademeli olarak 1 Haziran 2020 tarihinde açılması planlanıyor. Mesire yerleri ve piknik alanlarının 15 Haziran 2020 tarihinde açılması planlanıyor. Sokağa çıkma yasağının 1 Haziran 2020 tarihinde kaldırılması planlanıyor. Salgının kontrol altına alındığı ülkelerde olan sınır kapılarının yolcu giriş-çıkışına 15 Haziran 2020 tarihinde açılması planlanıyor. Düğün salonu, sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinde kısıtlamalar 1 Temmuz 2020 tarihide kaldırılması planlanıyor. Bulgaristan ve Yunanistan sınır kapıları salgının seyrine göre 1 Haziran 2020 tarihine çekilebilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği açısından yerinde incelemesi yapılmamış olan kurumlara yerinden incelemeye 1 Haziran 2020 tarihinde gidilmesi planlanıyor. Kısa çalışma uygulamasının 30 Haziran 2020 tarihinde COVID-10 tedbirleri kapsamından çıkarılması planlanıyor. İş veya hizmet sözleşmelerinin feshedilmesine ilişkin kısıtlamaların 17 Temmuz 2020 tarihinde kaldırılması planlanıyor. Yetki tespiti, toplu iş sözleşmesi süreci, toplu iş uyuşmazlıklarının çözümü ile grev ve lokavta ilişkin sürelerin 17 Temmuz 2020 tarihinde pandemi önceki gibi uygulanması planlanıyor.

Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primleri ödemelerinin 1 Temmuz 2020 tarihinde takvime uygun şekilde devem ettirilmesi planlanıyor. Tek hekim tarafından 10 güne kadar rapor düzenlemesi uygulamasına 1 Temmuz 2020 tarihinde geri dönülmesi planlanıyor. Ara verilen İşbaşı Eğitim Programlarına 6 Temmuz 2020 tarihinde devam edilmesi planlanıyor. Sosyal güvenlik denetimlerinin 1 Ağustos 2020 tarihinde tekrar başlatılması planlanıyor. Ara verilen Mesleki Eğitim Kurslarının 1 Ağustos 2020 tarihinde devam ettirilmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.