Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Staj Süresi ve Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Aralık geliyor. Yeniden durumu değerlendireceğiz. Enflasyona karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın.

Şimdi yeni çalışmalarımız var. Onu kamuoyu merak ediyor, bize soruyorlar. Nedir? EYT meselesi var. Onu çözmek için aralık ayında Meclise intikal ettireceğiz. Ben 2000 yılında genel müdürdüm, geçici işçilerimiz vardı. İşçiler hala geçici işçiler. Nasıl geçiciyse hiç geçmiyor. Onu çözüyoruz. Onu tarihe karıştırıyoruz.

Bunları seçim kazanmak için yapmıyoruz. Hayır. Seçimi zaten biz kazanacağız. Bunları seçimi kazanmak için değil, Türkiye'nin hangi sorunu varsa onu çözmek bizim görevimiz olduğu için. Dolayısıyla Türkiye'nin sorunlarını çözen bir hükümetimiz var. Milletimiz endişe etmesin. Bu enflasyon meselesini de çözerek ileriye doğru gideceğiz. Çünkü Türkiye büyüyerek, ekonomide büyümeyi süreklileştirerek, kalkınmaya dönüştürerek bu sorunları nihai olarak aşar. Bu yolda ilerleyeceğiz. Türkiye’nin büyümesi devam edecek.'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Biliyorsunuz stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor. Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? Bu EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir çünkü. EYT çalışmamız tamamlandığı zaman o dosyamız bittiği zaman bu soru da aydınlanmış olur. Bu sorunun yanıtını da orada vermiş olacağız.'' dedi.

Ankara'da HAK-İş Konfederasyonu'nu ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücrette artış ne olacak?" sorusuna ''Aralık ayında çıkan tabloya göre bir değerlendirme yapacağız. Şimdiden bir rakam ya da oran söylemem mümkün değil.'' yanıtını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Türkiye dünyanın çok zor bir döneminde sorunlarını çözerek daha da güçlenmek kararlılığında. Dünya zor bir dönemden geçiyor, pandeminin arkasından küresel ölçekli ortaya çıkan lojistik ve emtia sorunu, emtia zincirlerinin kopması sonucunda enflasyon bütün dünyada hızlı bir şekilde arttı ve bununla birlikte enerji piyasalarında olağanüstü fiyat artışlarının sektörlere yansımalarıyla birlikte bütün bu zorluklar elbette ki ülkemize de yansıdı.

Bu yol Türkiye’nin büyüme, istihdam ve yatırım ilişkisini canlı tutacak bir yöntem. Türkiye’nin genç nüfusu var, işgücüne katılım oranları yüksek ve daha da artıyor.

Toplu sözleşmede elde ettiğimiz ücreti toplu sözleşme sonuna kadar elde etmek istiyoruz. Vergi dilimlerindeki artışın ücretlerin alım gücünü aşındırmamasını istiyoruz, bu çok haklı bir taleptir. Bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüşmemiz var. Ücretlilerin toplu sözleşmelerde düşük ücretleri yukarı çekmek için verdikleri mücadeleyi anlamsız hale getiren vergideki oynaklığın düzenlenmesi gerekiyor. Maliye Bakanlığımızla görüştüm bu konuda olumlu olduğumuzu söylemek istiyorum.'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Gündemimizde şu an öyle bir çalışma yok ama çözülmesi gereken bir konu. Daha çok Maliye Bakanlığının konusu. Böyle bir talep daha önce de söz konusu olmuştu, Maliye Bakanlığımıza iletmiştik. Sendikalarımız hep, 'Biz toplu sözleşme yapıyoruz, belli bir ücret ve zam alıyoruz ama yıl sonunda aynı parayı alamıyoruz' şeklinde bir talepte bulunuyorlar. Bu haklı bir talep tabii ama doğrudan doğruya Maliye Bakanlığının vergi düzenlemeleriyle ilgili bir konu.'' demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret konusunda ''Bu konuyu aralıkta çalışacağız.'' demişti.

Kırşehir’de 35. Ahilik Haftası Kutlamalarına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Türkiye bugün yaklaşık 250 milyar dolar ihracat yapan bir ekonomiye sahiptir. Biliyorsunuz pandemi sonrasında dünyada en hızlı büyüyen 2 ekonomiden biri oldu. Bugün de geçtiğimiz 2 çeyrekte Türk ekonomisi büyümesini sürdürdü. 7,5 oranında gayri safi milli hasılasını artırdı. Üstelik enflasyona rağmen, üstelik dünyada tedarik zinciri denilen temel üretim mallarının üretim alanlarına taşınmasını sağlayan zincirdeki kopmalara ve sorunlara rağmen Türkiye bunları başarıyor. Türkiye yoluna devam eder. Elbette sorunlarımız var. Enflasyon sorunu var. Elbette esnafın kredi sorunları var ama Türkiye bunları adım adım çözerek yoluna devam ediyor.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.