Öne Çıkanlar Okul Veri Randevu İşlemi Öğretmenler Arası Nesilden Nesile Milli Mücadele Temalı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması Meyve Günü Milli Sporcuların Beden Eğitimi Alanına Öğretmen Olarak Atama sigortalılık başlangıcı

Stokçuluğu Düzenleyen Yeni Bir Düzenleme Getiriyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Biz denetim görevlerimizi eksiksiz ve zamanında yaptığımız zaman yerelde başkan olduğumuz yöre halkının her türlü işten daha güvenli bir şekilde, her türlü gıdadan imkandan daha güvenli bir şekilde istifade etmesinin yolunu açarız. Denetim görevimizi ihmal ettiğimiz takdirde de onların güvensiz gıdalardan, güvensiz bir takım yerlerden istifade etmesine yol açmış oluruz ki bunun doğurduğu sonuçların da hepimiz üzerinde bir mesuliyeti olduğunda şüphe yoktur. Yeni dönemde şuan da Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Grubunda çalışılan bir çalışma var. Bakanlığımızın da destek verdiği bir çalışma vesilesiyle buradan bir kez daha ifade etmek isterim ki; Türk Ceza Kanunun 237. maddesinde fiyatları etkileme suçu ile 240. maddesinde stokçuluğu düzenleyen maddede cezaların alt ve üst sınırlarını arttıran yeni bir düzenleme getiriyoruz. Buna göre; işçi ücretlerinin veya besin veya malların değerinin artmasını sağlamak için asılsız haber yayan, havadis çıkaran, hileli yollara başvuranlarla ilgili ceza 3 aydan 3 yıla kadar çıkartılır. Eskiden 3 aydan 2 yıla kadardı şimdi alt sınır 1 yıla, üst sınır 3 yıla çıkarılıyor. Eğer bu propaganda, manipülasyon hileli yollara başvurmak suretiyle işçi ücretleri, besin veya malların ücretlerinde bir artış olursa bu ceza yarı oranında artacak. Eğer simsarlar ve tellallar, resmi olarak, resmi görev yapanlar bunu yaparsa bu yarı oranında arttırılan ceza ikinci bir defa yarı oranın daha arttırılacak.

Sokakta, gıdada ve diğer kamuya sunulan mal ve hizmetlerde “Yoksunluk ortaya çıksın ve daha fazla fiyata da satalım” diye düşünen stokçular olduğunda mal satmamak ve hesabını ona göre yaparak hem ülkede pahalılığı arttırmak için hem de stok yapmak için gayret edenlere de aynı şekilde cezaları arttırıyoruz. Ne getiriyor bu derseniz? Bu şunu getiriyor. Bir defa alt sınır ve üst sınırın artması şu anda tutuklama yasağı kapsamında olan stokçuluk ve fiyatları etkileme suçlarını bir defa tutuklama yapılabilir suçlar kapsamına almaktadır. Dolayısıyla böylesi bir soruşturma ve kovuşturma sırasında hakim veya mahkeme, şartlarının varlığını görür ve takdir ederse bu suçu işleyenler hakkında yargılama süresince tutuklama tedbirine de hükmedebilecektir. Cezaların artması tutuklama tedbirine hükmedilme imkanının getirilmesi haksız yoldan kötü niyetle yapılan çalışmalarla haksız kazanç elde edenlerle ilgili mücadelede son derece önemli rol oynayacaktır. Elbette ki bu konuda hükümetimizin mücadelesi var, olacaktır. Devam da ediyor. Daha etkin daha verimli bir şekilde vatandaşımızı koruyacak neler yapılacak bunun tedbirleri adım adım hayata geçiriliyor. Bu düzenleme bu tedbirlerden bir tanesidir. Devamı da bunun geleceğini buradan bir kez daha ifade etmek isterim.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
StokçulukBekir BOZDAĞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.