Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

Vergi Affı ve İstihdam Paketi Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, kanun teklifiyle, "vergi affı"nın söz konusu olmadığına dikkati çekerek, teklifte vergi yapılandırmalarına ilişkin düzenlemelerin, ‘vergi affı’ olmadığını belirterek, “Belediyelere olan emlak vergisi de dâhil tüm vergi borçları, idari para cezaları, SGK prim borçları, yaklaşık 3 milyon gencin merakla beklediği KYK borçları gibi kamu alacaklarının anapara sabit kalarak, faizlerin silinmesidir. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, kanunun çıktığı tarihten itibaren yılsonuna kadar posta yoluyla ya da internet aracılığı ile müracaat etmesi gerekecektir. Böylece başvuru için kamu kurumlarında yığılmalar yaşanmayacaktır. Yapılandırmada; maksimum 18 taksit yapılabilecek ve taksitler 2 ayda bir ödenecektir. Peşin ödenmesi durumda ise işleyen faizler silinecektir. Daha önce yapılandırmaya katılanlar ya da yapılandırması bozulanlar da bu düzenlemeden yararlanabileceklerdir. İlk taksitin ödenmesiyle de tüm adli takipler durmuş olacaktır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Teklif ile kısa çalışmanın sona ermesini takriben sağlanan normalleşme desteğine ilişkin sürelerin uzatılması, işverenlerimiz tarafından 1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 dönemindeki en düşük sigortalı sayısına ek olarak istidam edilecek her bir çalışan için SGK prim desteği verilmesi, işten ayrılan kişilerin istihdama daha hızlı dönüşlerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Esnaf Ahilik Sandığı uygulamasının yürürlük tarihinin 31 Aralık 2023’e ertelenmesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi; KYK, vergi, SGK, idari para cezaları gibi bazı kamu alacakların yeniden yapılandırılması da yer almaktadır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Hükümetimiz, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının oluşturacağı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışmaktadır. Salgının ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden itibaren başarılı mücadelemizle aziz milletimizin takdirini topladık. Dünyanın dikkatini çektik. Aynı şekilde salgının milletimiz üzerinde oluşturduğu ekonomik yaraları da hızlı bir şekilde kapatıyoruz. Bu doğrultuda; Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 40 milyar lira destek sağladık. Ve destek sağlamaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.