Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Yükseköğrenim Görmüş Kişilerin Yoksulluk Oranındaki Artışa İlişkin Soru Önergesi (12 Temmuz 2021)

TÜİK'in geçtiğimiz günlerde açıkladığı ''Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2020'' çalışmasına göre yükseköğrenimli kişiler arasında yoksulluğun son 15 yılda hızl arttığı görülmektedir. Bu durum ekonomik krize eklenen küresel salgının hem genel hem bölgesel anlamda toplumsal hayatta yarattığı sorunları ortaya koymaktadır. Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert meydan gelirinin yüzde 60'ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre; 15 yaş ve üstü nüfusta yükseköğrenim görmüş kişilerdeki yoksulluk oranı 2020 yılı itibarıyla yüzde 5.1'e yükselmiştir.

Bu durum ülkemizde genç işsizlik yanında, 15 yaş ve üstü nüfusta yükseköğrenim görmüş kişilerdeki yoksulluk oranının artarak devam etmesi, ayrı ve önemli bir sorun olarak çözüm beklemektedir.

1- Yükseköğrenimli kişiler arasında yoksulluk oranının yıldan yıla artış göstermesinin nedeni nedir?

2- Yükseköğrenimli kişiler arasındaki yoksulluğu azaltmak için Bakanlığınızca hazırlanan bir eylem planı var mıdır? Var ise içeriği nedir?

3- Türkiye'de yoksulluğu azaltmak için Bakanlığınızca hazırlanan eylem planı nedir?

4- Türkiye'de yükseköğrenimli kişiler arasındaki yoksulluğun OECD ülkeleri arasındaki yeri nedir?

5- Türkiye'de yoksulluğun OECD ülkeleri arasındaki yeri nedir?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-48165s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.