Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Mahmut Özer

AK Parti'den EYT Açıklamaları

KamuMeb.net - Sosyal medyada etiket etkinliği yapan EYT'liler bu konunun bir an önce çözülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çözüm istediler. EYT'li bir vatandaş, "Nasıl olur da yıllarca verdiğimiz emeklerimizi yok sayarak bizi yok sayarsınız. Bu ülkeye hizmet veren biz emeklilikte yaşa takılanların Suriyeliler kadar da mı değeri yok? Emeklilikte yaşa takılanlar olarak bize karşı bu tutumunuzu asla ve kesinlikle kabul etmiyorum. Çözüm istiyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan." dedi.

TBMM’ye sevk edilmesi beklenen 15 maddelik tasarı taslağı konusu önümüzdeki haftalarda kesinleşecek. Sorunlarının çözülmesini bekleyen emeklilikte yaşa takılanlar, yapılan her açıklamayı büyük bir dikkatle takip ediyor. 

Son olarak; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan KurtulmuşAK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar konusuna dair önemli açıklamalarda bulundular.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, “EYT meselesi ben de her gün, mübalağa etmiyorum. Bir tweet attığınız zaman arkasından çok sayıda kardeşimiz EYT ile ilgili yazılar yazıyor. Hakikaten dinlediğimiz zaman biz de onların meselelerine daha yakından vakıf oluyoruz ama biz de şunu söylüyoruz. Türkiye’nin şartları var. Bu Türkiye’de artık erken emeklilik diyebileceğimiz erken yaşlardaki emekliliği kaldırabilecek bir sosyal güvenlik yapımız yok. Popülist bir politika izlemek durumunda değiliz. O günkü şartlar ayrı ama şu günkü ekonomik konjoktürde baktığımız zaman çok çok zor olduğu gözüküyor. Biz de istemez miyiz yani EYT meselesi milyonlarca, yüz binlerce insanı ilgilendiren bir şey. Keşke imkanlarımız olsa bunu hemen çözebilecek bir kapasitemiz olsa. Böyle bir imkan olmadığı için de insanların lüzumsuz yere popülist davranarak gönülleri hoş olsun diye de adım atılamaz.’’ Dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “EYT konusunu takip eden arkadaşlarla bir araya geldim. Onlarla uzun uzadıya bu işi konuştum. Onların ağzından ‘bu sorun nedir, nasıl çözüm bulunmalı?’ onları dinledim. Kendi görüşlerimi de onlarla paylaştım. Onlar da görüşlerini benimle paylaştı. Biz bu şekilde, görüş alışverişine devam edeceğiz. Her halde söylediğim bir anlam ifade ediyor. Görüşeceğiz, konuşacağız, makul çözümleri birlikte üreteceğiz. Ülke hepimizin. Ne çalışanlarımızın hakkı, hukuku göz ardı edilecek ne ülkenin imkanları.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da bizim gündemimizde yok. Aksi halde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Dünyanın süper ülkesi değiliz. Seçimi alacağız diye millete olmadık sözler veremeyiz. Ama ileride uygun bir zemin bulunursa, böyle kamuoyunda tartışıldığı şekliyle değil de sosyal güvenlikteki dengeleri bozmayacak şekilde bir çalışma yapılabilir.” dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.