Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

AK Parti'li Özkan'dan EYT ve Emekli Maaşı Zammı Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ''Vatandaşlarımıza bugüne kadar ne faize, ne enflasyona ne de kur kumpaslarına yenik düşürmedik. He daim aldığımız kararlarla satın alma güçlerini artıra artıra bugüne geldik. Demek oluyor ki geçen seneki emekli maaşlarıyla küresel enflasyon salgınına karşı vatandaşımızın ekonomik durumunu güçlendirecek bir rakam olacak. Oran olarak asgari ücret artışına yakın bir düzenleme olacak. Cumhurbaşkanımızın ekonomi ile ilgili müjdeleri de bu istikamettedir. Emekliye yapılacak zam da asgari ücrete zammına yakın olacak.'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ''Asgari ücretin tarihi niteliği verginin kaldırılmasıdır ve prim ödemelerinde sağlanan kolaylıktır. Vatandaşlarımızı ne kur kumpaslarına ne faize ne de enflasyona yenik düşürmedik. Emekli maaşlarını, küresel enflasyona bağlı durum karşısında vatandaşların alım gücünü arttıracak şekilde düzenleyeceğiz. Asgari ücretle çalışanlara yapılan zam oranına yakın bir zam olacağını ifade etmek isterim. Vatandaşlarımızı enflasyon karşısında mağdur etmeyeceğiz.'' dedi.

EYT konusu ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ''Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili, yaş kısmının dışında farklı düzenlemeler de var. Yani EYT dediğimiz zaman sadece yaş meselesi gündeme gelmiyor. Bunun dışında emeklilik sürecini doldurmuş ancak çalışmaya devam eden vatandaşlarımızın ödemiş oldukları prim karşılığında maaşlarında artışı sağlayacak bir sistem ne olabilir, bununla ilgili Grup başkanvekilimizin de yapmış olduğu çalışmalar. Yani, yaştan bir taviz vermeden, bunun dışında emeklilerimizin sosyal haklarını; çalışmaları halinde, emekliliklerinde gün sürelerini doldurduktan sonra akabinde devamlı prim ödemeye de devam etmeleri durumunda, emekli oldukları zaman ödedikleri ekstra primden pay alabilecekleri düzenlemeleri planlıyoruz.'' dedi.

Erken seçim ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ''Şu an seçim dönemine girilmiştir. 2023’e zaten 1 yıl gibi bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağı zaten zarf içinde onlara verilecektir.'' dedi.

MHP İzmir Milletvekili, Genel Sekreter Yardımcısı ve MYK üyesi Tamer Osmanağaoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda önemli bir açıklama yaptı.

MHP İzmir Milletvekili, Genel Sekreter Yardımcısı ve MYK üyesi Tamer Osmanağaoğlu, ''Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir uzlaşı içerisindeyiz. Asgari ücretin dar gelirli vatandaşlarımızın yaşayabileceği bir seviyeye çekilmesi, özellikle memur ve emeklilerimiz için 3600'ün bir an önce hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmanın takipçisiyim.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.