Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

AK Parti’nin Kurucularından EYT Açıklaması

KamuMeb.net - CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ‘’EYT’lilerin sorunları çözülmeden 3600 Ek Gösterge çıkarılmadan, emeklilerin intibak yasası çıkarılmadan taşeronda kalanlara kadro verilmeden geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları çözülmeden Meclis tatile girmesin. İşçi, işsiz, çiftçi, memur, esnaf, emekli, engelli sorunlarına çözüm bekliyor. İktidar meclisten kaçmamalı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için imza desteğimizde tam. Mecliste verdiğimiz kanun teklifini ret edenler eninde sonunda “türedi”leri görmezden gelemeyecektir. EYT’li hakkını alıncaya kadar mücadelelerinde yanındayız. Her genç bir gün EYT’li olacak. Özünde hak mücadelesi herkesi içeriyor. Mezarda emeklilik yerine hakkı olan emeklilik için mücadele edenler engelleri aşacak. Emeklilikte yaşa takılanlar diye değil emeklilikte hak ettiği gibi yaşayanlar olacak. Belediye ve il özel idaresinde beş ay 29 gün çalışanlar için amir izniyle uzatma hakkı kanun hükmünde kararnamede yer almadığından işçiler işsiz kalıyor. Toplum yararına çalışan güvenlik görevlileri milli eğitimde çalışanlar kamuda kiralık araç şoförleri ihale ve çalışma süreleri nedeniyle işten çıkarılıyor.’’ dedi.

AK Parti'nin kurucularından Faruk Çelik, Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda açıklamalarda bulunan Çelik, "EYT, oyun oynanırken kuralın değişmesidir" dedi. Faruk Çelik'e "Çalışma Bakanlığınız sırasında da; 1 Mayıs'ın tatil olması, Alevi çalıştayı, kıdem tazminatı, iş güvenliği reformları, evde çocuk bakımı ücreti, emek ve sermaye çatışmalarını giderici çalışmaların yanında, 2009 krizinden sonra 5,5 milyon istihdam performansı, hazine arazileri üzerinde anahtar teslimi fabrika açma imkanı getirdiniz. Döneminizde erken emeklilik tartışmaları vardı. Bugün de EYT.  Sizce Çalışma Bakanlığı nasıl çalışıyor?" şeklinde bir soru yöneltildi.

Faruk Çelik, "EYT ile ilgili söyleyeceklerim var. Evet ben bir çok bakanlıkta görev yaptım, sosyal kesimleri ilgilendiren çok önemli konu başlıkları var. Türkiye'de SGK, çok önemli bir kurum. SGK'ya gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Çünkü gözünüz ağrısa SGK karşılıyor. SGK'yı zaafa uğratacak bir eylemin içinde değil, güçlendirecek bir anlayış içinde ilerlememiz gerekiyor. EYT yanlış anlaşılıyor. 1999 öncesinde çıkan yasaya göre, emekli olamayıp yaşa takılanlardır bunlar. Yani 99'da bir yasa çıktı, 60 yaş emekliliği çıktı. 60 yaş emekliliğinden dolayı arkadaşı 15 yıl çalışıp emekli olanların 14 yıl çalışıp bu yasaya takılıp emekli olamamaları. EYT bu. EYT konusu ayrı bir şekilde görüşülmeli. Bu, oyun oynanırken kuralın değişmesidir. Onun için EYT'lilerin haklı tarafları var, ben çözüleceği inancındayım. 50 yaşını geçmiş birisi emekli olamadığı için sağlık güvencesini sağlamak gerekiyor. Hükümette her yıl uzatarak o güvenceyi sağlıyor. 6 milyon 300 kişi. EYT'yi ayrıca konuşalım." Şeklinde yanıt verdi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.