Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

Alın Terimize Dokunmayın

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkan Yardımcısı Sakarya Temsilcisi Sinan Korkmaz, Tamamlayıcı Emeklilik Sismetine (TES) olumlu bakmadığını dile getirdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkan Yardımcısı Sakarya Temsilcisi Sinan Korkmaz, "kıdem tazminatınımıza dokunmayın" diyerej kıdem tazminatının bir alın teri olduğunun altını çizdi. Kıdem tazminatı konusunun işçinin 14 hak kaybının oluştuğu, emeklerin ve birikimlerin ellerinden alınan bir sistem olduğunu söyleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkan Yardımcısı Sakarya Temsilcisi Sinan Korkmaz, 'ABO' Emeklilik maaşının çalıştıkça düştüğü bir sistemin içine maruz bırakıldığı maaşların insani bir yaşama boyutundan çıktığı bir hale getirdiğini belirtti.

" 'GSS' Genel Sağlık sigortası ile yaşanan sıkıntıları SSK ile olan sözleşmeleri gereği Emeklilik hakkı şartlarını tamamladığı halde GSS ödemesi mecburiyetinde bırakılıyoruz" diyerek, staj mağdurları vatandaşların sorunlarını anlatan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkan Yardımcısı Sakarya Temsilcisi Sinan Korkmaz, aynı staj hakkının bir başka meslek gruplarına tanınırken, Teknik Meslek okulları staj çalışanlarına bu hakkın tanınmadığını ifade etti ve "staj, SSK giriş sayılsın" dedi.

EYT lilerin yaşamış olduğu tüm sorunları dile getirerek. 4447 nolu yasanın iptali ve tüm siyasi partilerin bu meyanda ortak bir çözüm anlayışı ile sorunların ortadan kaldırılmasını dile getiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkan Yardımcısı Sakarya Temsilcisi Sinan Korkmaz, bir gecede bu mağduriyettlerin TBMM de ortadan kaldırılacağının gücünü elinde bulunduran 600 vekile seslendi ve "Bizi bizden dinleyin 30 hizmet yılı 10 bin prim gününü aşmış, 45 beraberinde 50 yaş aralığında, Emeklilik haklarını doldurmuş, Devletinin kalkınma noktasında vatanına katme değer katmış, Vergisini primini ödemiş, 20 yılı aşan, bir yasanın geriye doğru işletilerek, mağdur edilen, bu vatanın öz evlatlarıyız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.