Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Asgari Ücret ve EYT Çalışmaları Açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''Fiyat söylemem. Ama kural söylüyorum. Vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık'ta toplanacak. Bu tür rakamların telaffuz edilmesi aslında vatandaşımıza haksızlık. Bu zor süreçte vatandaşlarımızın beklentilerinin altında adım atılmadı. Kimse de bol keseden rakamları telaffuz etmesin. Bütçe disiplini içerisinde vatandaşlarımızın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma olacak. İşsizlik oranı 9,8'lere düştü. Duyarlı işverenlerimizi tebrik ediyoruz. Aşırı fiyatlanma döneminde hep beraber sorumluluk içinde hareket eden iş dünyasının olduğunu söylemek isterim. Hatta asgari ücret açıklamasından önce kendi çalışanların ücretini artıran işverenlerimiz oldu. Sonuçta işsizlik oranları aşağıya indi. EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımız çalışmayı yapıyor. Kapsamı Çalışma Bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla ortaya çıkacaktır.'' dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunu görüştü. Toplantıda asgari ücret ve çalışma hayatının güncel konuları ele alındı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca 2023'te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak bir araştırma başlatıldı. Araştırmada, asgari ücret beklentilerinin tespit edilmesi amaçtır. Anket sonuçları, Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı'nda kamuoyuyla paylaşılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.