Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Bağ-Kur'luları İlgilendiren Önemli Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Krizden çok iyi çıktık, 2010’da dünyanın en hızlı büyüyen iki ekonomisinden biri olduk. Bizim bu süreçte başarıyla ilerlememizi engelleyen iki olay oldu; birisi pandemi. Pandemi bizi çok sarstı, olağanüstü bir sosyal destek verdik. Sadece bizim bakanlığımız bünyesinde yaklaşık 120 milyar TL kaynak aktardık. Türkiye toplamda 120 milyar doların üzerinde bir kaynak harcadı. Pandemi sonrası dünya bir krize girdi ve bu bize çok fazla yansıdı. Bu konjontür değişecek. Enflasyon düşmeye devam ediyor daha da düşecek.

Kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge düzenlemesiyle, geçici işçilere kadro verilmesi konusunda, reel olarak asgari ücreti yüzde 100 arttıran bir artışla çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruduk. Türkiye’nin bu sorunları aşması için iki önemli gücü var bunlar; üretim gücü ve insan gücüdür. Bu sosyal reformları yaparken EYT, geçmişe yönelik bir kanun düzenlemesi olduğu için bizim tarafımızdan görüldü ve düzenlendi. O mağduriyeti giderdik ama bunun bir maliyeti var, işverene maliyetini giderecek bir düzenleme yaptık sosyal güvenlik destek primini indirdik.

Önümüzde iki dosya kaldı onların sebebi de depremden dolayı Meclis çalışamadı ve intikal ettiremedik. Bunlardan birisi taşeron işçiliğidir. Meclise en son gönderdiğimiz sorun geçici işçiler sorunu, önümüzde duran bir dosya önümüzdeki dönemde çözeceğiz. Küçük işletmelerde çalışan insanlar hem emekçidir hem sermayedardır. Bu insanlara büyük işletmelerdeki emeklilik prim gününü geçerli sayamazsınız. Dolayısıyla küçük işletmelerde prim gününü yeniden düzenlememiz gerekir. Onun da bütün hazırlıkları bitti önümüzde, ilk fırsatta yapacağımız düzenlemelerden biridir. Çalışanlarımıza, esnafımıza, tüccarımıza verdiğimiz sözdür, onu da çözeceğiz.'' dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, ''Hepinizin de bildiği gibi asgari ücretteki gelir ve damga vergisi kaldırılarak işveren maliyeti aşağıya çekildi. Sayın Bakanımıza hangi sorunumuzu aktardıysak hep çözümüne ilişkin adımlar attı. Pandemi sürecinde halimizden anlayarak bizlere verdiğiniz destekler çok kıymetliydi.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.