Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

Bakan Selçuk EYT Sorusuna Ne Cevap Verdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT'liler ile ilgili “seçim kaybetme pahasına yok” sözleri oldukça tepki görmüştü. Şu ana kadar EYT'lilere ilişkin bir gelişme yok ama mücadeleye devam.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a emeklilikte yaşa takılanların maliyetini soran İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a verilen cevap ne oldu?

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a “EYT’lilerle ilgili Bakanlığınızın yaptığı bir maliyet hesaplaması var mıdır? Varsa bu hesabı bizimle de paylaşır mısınız?” dedi ama Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, soruyu yanıtsız bıraktı ve maliyeti açıklamadı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, soru sonrası SGK’nin gücünü “Biz; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak aileyi, nesli, çocuklarımızı, kadınlarımızı, engellilerimizi, yaşlılarımızı, işçilerimizi, işverenlerimizi, emeklilerimizi, iş arayanlarımızı, ihtiyaç sahiplerimizi, şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi koruma görevini üstleniyoruz. Türkiye'nin sosyal güvenlik sistemine bakıyoruz. 1999’larda neydi Türkiye'nin güvenlik sistemi? Gelirlerinin giderlerini karşılama oranı yüzde 64, prim gelirlerinin emekli aylığını ve sağlık harcamalarını karşılama oranı yüzde 55’ti. Çok iyi yöneten SGK Başkanı sayesinde! Şu anda baktığımızda ise 2020 yılı yıl sonu tahminî Covid-19 salgınının bütün prim ötelemelerine rağmen, bütün kaynak aktarımlarımıza rağmen, sosyal güvenlik sisteminin gelirlerinin giderlerini karşılama oranı yüzde 84, prim gelirlerinin emekli aylık ve sağlık harcamalarını karşılama oranı yüzde 66.” sözleri ile anlattı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.