Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) Yeni Döneme Geçiş Yapıldı

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcı adına bireysel emeklilik hesabı kapsamında yeni dönem başlatıldı. Buna göre ödenen katkı payları için devlet katkısı oranı, yabancı para cinsinden yapılan ödemelerde yüzde 25'ten yüzde 10'a düşürüldü.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

 Konu hakkında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodğan'ın imzasını taşıyan karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 
Bu karar kapsamında Bireysel Emeklilik Tasarruf vede Yatırım Sistemi Kanununun ilgili maddesine uyarınca işverenler tarafından ödenenler hariç katılımcı adına bireysel emeklilik hesabına ödenen katkı payları için devlet katkısında kullanılan oran, yabancı para cinsinden yapılan katkı payı ödemeleri için yüzde 10 olarak açıklandı.

CUMHURBAŞKANINA YETKİ VERİLMİŞTİ

Bunun yanı sıra bireysel emeklilik tasarruf vede yatırım sistemi kanununun ek. 1. maddesinde, katılımcı adına bireysel emeklilik hesabına ödenen katkı payı ise yüzde 25 olarak belirtiliyor. Mart ayında bu maddeye bir cümle eklendi ve Cumhurbaşkanına, yabancı para cinsinden yapılan katkı payı ödemeleri için bu oranı %10'a kadar düşürme yetkisi verilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.