Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Biz Hak Aramaya Devam Edeceğiz

KamuMeb.net - CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, “Prim ve günü dolduğu hâlde yaş nedeniyle emekli olamayan, işsiz kaldığında işverenin “yaşlı” diye iş vermediği EYT’lilerin sorunlarını çözün. Emeklilikte yaşa takılanlar, prim ve günü dolduğu hâlde yaş nedeniyle emekli olamayan, işsiz kaldığında işverenin “yaşlı” diye iş vermediği, devletin genç görüp emekli etmediği için ortada kalan mağdur kesimdir. Binlerce EYT’li günlerdir sosyal medyada feryat ediyor. 8 milyona ulaşan işsizlikte, prim ve gün sayısı tamam ama sakat bir kanuna takılan EYT’linin emekli olması sağlanmalıdır. Aylık bağlama oranıyla düşen emekli maaşı ve sosyal yardım düzeyinde maaş, EYT’liye çok görülmemelidir. AKP sorunu yok saymaktan vazgeçmelidir. Meclis tatile giriyor, keşke girmeseydi. AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanına bu soruna çözüm boyutunda yaklaşması için çağrıda bulunuyorum. Ayrıca, taşeronda kalan ve Toplum Yararı Projesi (TYP) kapsamında çalışan binlerce mağdur emekçi de bir an önce kadroya alınmalıdır. Emekçilerin sorunlarına AKP Hükûmeti artık çözüm üretmelidir” dedi.

EYT SYDD İllerden Sorumlu Koordinatör Alper Özüpak, ‘’EYT derneklerimiz kuruluyor. İstanbul, Bursa, İzmir, Bilecik, Kocaeli, Gebze, Eskişehir, Kayseri, Çanakkale, Aydın, Denizli, Trakya, Samsun, Ankara, Mersin, Kocaeli, Düzce, Bolu, Sakarya… Dernek kurulma aşamaları hızla devam ediyor. Bu yıl açılacak derneklerimizle daha geniş kitlelere ulaşacağız. Seneye EYT Dernekleri çok daha farklı bir yapıda olacak ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları arasından çıkıp hak aramada en büyük dernek olacaktır. ‘Hakkım gasp edildi, mağdurum ve haklıyım’ diyen bütün emekçi arkadaşlarımızı EYT derneklerine üye olmaya ve maddi manevi destek olmaya davet ediyoruz. Yasal alanlarda etkinliklerimiz ve dernek açılışlarımızla bütün Türkiye’de yine ses getirmeye devam edeceğiz. Bu mağduriyetler bitene kadar; bizi görmeyenler, bizi görmeye ve bizi duymaya başlayana kadar biz hak aramaya devam edeceğiz.” Dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.