Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Bu Kadar Şanssız Bir Topluluk Görülmemiştir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bir yasa çıkıyor, yasa maddesinde diyor ki, geriye doğru işletilmez ya da işletilecek konular belli başlı. Bir savaş anında ya da en önemli taarruz anlamında yasaları geriye işletebilirsiniz ama burada bizim emeklilik hakkımız Anayasal bir hak. 2-17 yıl işe girişlerimiz geriye doğru işletilerek yaş haddini getirmek Anayasa'nın geriye işlemezlik ilkesi ile başdaşmıyor.’’ dedi.

Yasanın karşıtı olmadıklarını ama bunun ileriye doğru işletilmesinin gerektiğini söyleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, yasanın geriye doğru işletilmesinin dünyada ve Türkiye'de bir ilki yaşattığını ve emeklilikte yaşa takılanları doğurduğunu belirtti.

12-13 yıldır mücadele sürdüğünü ve "adınız soyadınız biz sizi ararız" şeklinde bir tablo gördüklerini belirten Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, bu sürecin dernekleşmeye neden olduğunu, amaçlarının tüm Türkiye'de bu haklarından kimsenin habersiz kalmasını istemedikleri olduğunu ifade etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, ‘’Emeklilik sisteminin amacı budur. Siz şartlarınızı doldurduktan sonra bu sistemden çıkın ve insanca yaşanabilir bir maaşla hayallerinizi gerçekleştirin. EYT'lilerde maalesef bu olmadı. Yaş ve maaş mağduriyeti kadar bu kadar şanssız bir topluluk görülmemiştir. İnsanca yaşanır bir emekli maaşı ile hayatımızı sürdüremeyecek bir duruma geldik. 1500 lirayla biz sistemde zaten yaşımızdan dolayı iş bulamamışken bununla birlikte çok daha şartlarımız ağırlaşmış olacak ve mezara kadar çalışma hayatı içinde hayatımızı geçirmiş olacağız. Küçük bir kasabada yaşayalım anlamında hiçbir şekilde buna sahip olamayacağız bu aylık bağlanma şekliyle. Bugün bir iş başvurusunda, devlet ya da özel kurumda 35 yaş sınırı isteniyor. Zaten yaş aralığımız 45-50 aralığında. Burada çocuklarımız da dahil, 65 yaşın getireceği sorunları daha da fazla yaşayacaklar. EYT'liler maalesef ki, iş bulması kesinlikle imkansız, çözüm aşamasında tamamen bu haklarımızın verilip arkasından genç nüfusumuza iş imkanı sağlanmalı." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.